Cercar en aquest blog

dimarts, 14 de juliol del 2015

El MACBA s'exposa

dibuixos claudi



Títol: Espècies d’espais 
Inauguració: dimecres 15 de juliol de 2015, a les 20 h Dates: del 16 de juliol de 2015 al 31 de gener de 2016.
Comissariat: Frederic Montornés.
Exposició organitzada per: Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)




Espècies d’espais transforma el MACBA
► L’exposició aplega prop de 50 obres de 40 artistes i transforma les sales del Museu per reflexionar sobre l’espai privat i l’esfera pública.
► Produccions específiques, obres provinents de col·leccions publiques i privades i peces del fons de la Col·lecció MACBA dialoguen entre si.
► La mostra pren el títol del llibre homònim de Georges Perec, que estructura el curs de la vida en tretze espais.


Daniel Steegmann Mangrané
Joan Hernández-Pijuan


El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta Espècies d’espais, una exposició que adopta l’aparença d’un edifici fragmentat on es recreen les tipologies espacials que l’escriptor Georges Perec (París, 1936 - Ivry-sur-Seine, 1982) va inventariar al seu llibre homònim.

Dora García


A mig camí entre la novel·la i l’assaig, aquesta publicació de 1974 convida a recórrer la vida d’un espai a un altre, des dels més privats fins a l’esfera pública.

Lucio Fontana


El comissari, Frederic Montornés, interpreta lliurement l’obra de l’autor francès i la pren com a punt de partida o «manual d’instruccions» per construir aquesta exposició.

Lois Patiño



D’aquesta manera, dues grans sales del Museu es transformen en tretze espais, creats ad hoc per concordar amb els capítols en què Perec articula el seu llibre. Totes aquestes «espècies d’espais» ens remeten o a la part privada i íntima de l’ésser humà (la pàgina, el llit, l’habitació, l’apartament, l’immoble, el carrer i el barri), o a l’esfera pública (la ciutat, el camp, el país, Europa, el món i l’espai). La mostra compta amb una cinquantena d’obres de quaranta artistes, algunes de les quals són produccions específiques, d’altres provinents de col·leccions públiques i privades, i d’altres del fons de la Col·lecció MACBA.

Serafín Álvarez

I els artistes són: Ignasi Aballí, Lara Almarcegui, Serafín Álvarez, Martí Anson, Marcel Broodthaers, Luz Broto, stanley brouwn, Victor Burgin, Luis Camnitzer, Azahara Cerezo/Mario Santamaría, Joan Colom, Jordi Colomer, Guy Debord, Pep Duran, Andrés Fernández, León Ferrari, Lucio Fontana, Dora García, Gego, Joan Hernández Pijuan, Francisco Ibáñez, Marla Jacarilla, Adrià Julià, Emma Kay, Guillermo Kuitca, Manolo Laguillo, MAIO, Gordon Matta-Clark, Ester Partegàs, Lois Patiño, Gerhard Richter, Humberto Rivas, Pedro G. Romero, Gino Rubert, Francesc Ruiz, Edward Ruscha, Daniel Steegmann Mangrané, Saul Steinberg, i Ignacio Uriarte.

León Ferrari

http://www.macba.cat/es/inicio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada