Cercar en aquest blog

dimarts, 25 d’agost del 2015

L'ànima natural de Pere Puigbert

dibuixos claudi

Exposició "Anima Naturae" de Pere Puigbert al Museu de l'Empordà fins al 21 de setembre.

I diu en Pere : Anima Naturae neix d’un somni, de la voluntat de recórrer i descobrir l’Empordà més verge. De captar l’ànima de la natura: Anima Naturae.


Amb la realització d’aquest projecte he passat moltes hores sol, amb l’única companyia d’una càmera i els ulls ben oberts, esperant, intentant captar aquelles escenes que la natura m’oferia.


El projecte neix d’un somni, però aquest somni no es farà realitat fins que tots vosaltres hi participeu. 


M’agradaria que us féssiu vostre el projecte, perquè l’Empordà que us presento és de tots, és universal.


Per acabar, vull donar les gràcies a totes les persones que m’han ajudat, a la meva família pel seu suport incondicional, al meu bon amic i mestre Tomàs Mallol per caminar amb mi i inspirar-me des de la distància. I sobretot a la meva parella, la Txell Costa, per acompanyar-me cada dia i ajudar-me a comunicar aquest projecte.


 La meva feina ja està feta, ara l’Empordà és vostre.


L’exposició audiovisual Anima Naturae presenta sis peces audiovisuals que retraten la natura de l’Empordà en l’estat més pur.

Els films estan inspirats en l’art de l’haiku (l’haiku és un tipus de poesia tradicional japonesa en què l’autor descriu molt breument, només amb tres versos, una escena que ha vist a la naturalesa i que l’ha commogut). D’aquí l’elaboració de peces documentals despullades –sense música, ni guió, ni salts temporals, ni efectes especials–, emplaçades en un lloc i en un moment en concret, d’un minut de duració –per concentrar tota l’essència.

L’espectador és, juntament amb la natura, el protagonista d’aquesta experiència: primer, com a intèrpret dels films; després –a través de les activitats paral·leles– com a creador i repensador. De tal manera que Anima Naturae esdevé una experiència única per a cada persona, feta a mida.

Nascut a L’Empordà, Pere Puigbert es va graduar en Realització Audiovisual i Multimèdia per l’ERAM, en Media Production per la Universitat de Northampton (Anglaterra) i va cursar un títol d’especialitat en Edició Digital no lineal per a Cine, Vídeo i Televisió a l’Institut Superior de Disseny (IDEP).


“M’inspiren petits esdeveniments que sovint passen desapercebuts, però que són de gran bellesa; una ventada mou les fulles d’un roure vell, que crepiten intensament. Seguidament, es fa el silenci.”


En el context d'aquesta exposició, el Museu de l'Empordà et convida a participar al Taller infantil i familiar "Aprèn a mirar el paisatge", que es farà el divendres, 28, i el dissabte, 29 d'agost, a les 17 h i a les 18:30 h, en una activitat gratuïta a la qual t'hi has d'inscriure previament via telèfon 972 502 305 o via correu electrònic infome@museuemporda.org

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada