Cercar en aquest blog

dijous, 1 d’octubre del 2015

Casademont le vieux



dibuixos claudi

En Josep Canals m'envia correu amb interessant informació sobre taula rodona i, de manera implícita, sobre l'exposició que la justifica: el proper dimarts dia 6 d'octubre a les 19:30 h. taula rodona sobre Casademont le vieux a Canals Galeria d'Art de Sant Cugat del Vallès, en el context de l'exposició actual CASADEMONT le vieux - In memoriam  oberta del 4 de setembre
al 22 de novembre 2015.

 

 
obra le vieux

 

Francesc d'Assís Casademont i Pou (Barcelona, 1923 - Girona, 2007) va ser un pintor català, que es feia anomenar Casademont le Vieux.

 


 


 
Casademont le vieux és un dels artistes que formen part de la història de l’art del segle XX a Sant Cugat, doncs durant més de 20 anys va viure en aquesta ciutat, on es va vincular molt amb el món cultural i artístic. També és un dels artistes catalans destacats del segle passat.



Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, reflectint el paisatge, en el seu sentit més ampli. El seu caràcter vital el va dur a molts indrets del món, vivint temporades a llocs que han quedat bellament expressats en el conjunt de la seva obra.


En l’etapa de viatges constants va passar llargues temporades a París, compartint sovint habitatge amb el també pintor Xavier Valls. 


La seva obra es pot veure a nombrosos museus d’art, entre els quals el Museu d’Art Modern de Barcelona, el Museu del Louvre -Gavinet des Étampes- París, el Museu Dalí de Florida, el Museu Nacional de Graz, el Museu-Pinacoteca del Monestir de Montserrat. Compta amb nombrosa bibliografia i filmografia al voltant de la seva persona i la seva obra. 



CANALS GALERIA D'ART
Carrer de la Creu, 16 - Sant Cugat - Barcelona
T. 936 754 902
M. 607 253 998
Horaris
De dimarts a divendres de 17 a 20h.
Dissabtes d'11 a 14h i de 17 a 20h.
Festius d'11 a 14h.
També visites concertades al 607 253 998
infogaleria@canals-art.com
http://www.canals-art.com/exposicioActual.html
https://ca.wikipedia.org/wiki/Francesc_d'Ass%C3%ADs_Casademont_i_Pou




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada