Cercar en aquest blog

dimecres, 14 d’octubre del 2015

Modernisme a La Pedrera

dibuixos claudi
Recullo contingut del correu que m'ha enviat la Fundació Catalunya-La Pedrera en relació a l'exposició dedicada a les arts aplicades i decoratives del Modernisme.


La Fundació Catalunya-La Pedrera presenta la mostra monogràfica més àmplia dedicada a les arts aplicades i decoratives del Modernisme en els últims cinquanta anys. 


Més de 200 peces que van des del vitrall, la forja, el mobiliari o la roba i la joieria omplen l’entresol de La Pedrera. La mostra es podrà visitar des del 8 d’octubre de 2015 i fins al 8 de febrer de 2016 a La Pedrera.

 
La Fundació Catalunya-La Pedrera presenta la mostra monogràfica més àmplia dedicada a les arts aplicades i decoratives del Modernisme en els últims cinquanta anys. La mostra es podrà visitar des del 8 d’octubre de 2015 i fins al 8 de febrer de 2016 a La Pedrera.


Comissariada per Mireia Freixa, catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, ​​la mostra reuneix una acurada selecció de més d'un centenar d'objectes - des de mobiliari a paviments hidràulics, vidrieres, teixits o joies, així com abundant material documental i fotografies de l'època - procedents de cinquanta col·leccions públiques i privades com el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu del Disseny de Barcelona, ​​el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa o la Biblioteca de Catalunya, entre d'altres. 


Aquesta selecció permet traçar un recorregut per la creació del segle passat i reviure un moment de canvis transcendentals en l'àmbit de l'arquitectura i el disseny. L'objectiu és aprofundir en el coneixement d'aquest moviment, destacant la recuperació de tècniques oblidades i l'actualització dels oficis artístics, la modernització dels processos de producció, en la indústria i tallers artesans, i els canvis estratègics en la comercialització, la publicitat i la difusió dels productes.

 L’exposició
«Modernisme. Art, tallers, indústries» ofereix una visió d’aquest moviment centrada en les arts aplicades i decoratives i en els oficis artístics que hi van tenir un paper més rellevant (la vidrieria, la forja, la ceràmica, la fusteria artística…). 

Alhora, vol posar en relleu i reivindicar el treball dels nombrosos tallers d’artesans i de les diverses indústries que van contribuir a implantar-lo, mitjançant la recuperació de procediments antics i la introducció de nous materials i tècniques per tal d’aconseguir productes millors i més competitius i, d’altra banda, la incorporació de sistemes moderns de distribució comercial per satisfer la demanda creixent. 

Addicionalment la Fundació Catalunya-La Pedrera presenta un programa d’activitats paral·leles a l’exposició que permetran al públic aprofundir en els continguts presentats, tot oferint punts de vista dinàmics amb llenguatges propis d’altres camps artístics.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada