Cercar en aquest blog

dijous, 12 de novembre del 2015

Les criatures singulars de Joan Miró

dibuixos claudi



Del 21 de setembre de 2015 al 7 de febrer de 2016 CaixaForum Girona ens proposa el taller: "Joan Miró. Criatures singulars" 


Nivell educatiu:
Batxillerat i cicles formatius, Educació infantil, Educació primària, ESO
Nivell educatiu recomanat:
P5, educació primària, ESO, batxillerat i CF
Àrea:
Cultura
Temàtica:
Cultura visual
Tipus d'activitat:
Taller
Curs escolar:
2015 - 2016

Tots considerem que les obres d'art ens diuen coses molt importants, però, què hi podem dir nosaltres? Al cap i la fi, interpretar l'art és mantenir una conversa, i per establir qualsevol conversa, cal que les dues parts hi intervinguin activament. El taller "Accés directe" vol propiciar que es produeixi aquest diàleg, i de la manera més rica possible.


El taller proposa un nou format en què son els alumnes qui adquireixen un paper actiu com a espectadors i van construint el discurs mentre l'educador opera com a guia per a l'aprenentatge. A partir de l‘observació, el diàleg i la utilització de materials didàctics, explorarem a fons un conjunt de litografies de Joan Miró des de tots els vessants possibles, involucrant els alumnes a través d'una dinàmica participativa que entronqui amb la seva experiència. A l'exposició, una galeria de criatures antropomòrfiques, infantils i encisadores, però també grotesques i amenaçadores, interpel·len l'espectador amb la seva presència intemporal i la seva força suggeridora.


Després del diàleg, farem una proposta plàstica en què descobrirem com podem fer servir diferents mitjans per donar forma a les idees que hem treballat.



Joan Miró al detall 
Què pot ensenyar l'art contemporani als nens i nenes? Vine a descobrir-ho en aquest taller en què podran veure les obres de Joan Miró mentre construeixen un discurs al voltant de les figures que hi apareixen.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada