Cercar en aquest blog

dimarts, 12 de gener del 2016

Lladres d'ànimes

dibuixos claudi
Recullo la informació rebuda sobre l'exposició "Lladres d'ànimes", de próxima inauguració a Les Bernardes  de Salt, la Casa de Cultura del Gironès.

L’exposició parteix dels materials fotogràfics provinents d’una col·lecció privada que, de manera totalment desinteressada, ha fet possible aquesta iniciativa de Les Bernardes.


L’enorme diversitat i qualitat de les imatges ens permet explorar tres grans àmbits de la fotografia com poden ser els rostres, els cossos i els punts de vista (mirades) singulars a través d’obres d’autors de prestigi internacional. En aquest sentit, és molt important la presència de molts integrants de l’anomenada Farm Security Administration, una organització creada per Franklin D. Roosevelt per intentar pal·liar els efectes devastadors que la crisis de 1929 havia tingut en les àrees rurals deprimides. La tasca de la secció fotogràfica de la FSA es considera l’origen del gènere documental tal i com encara avui dia l’entenem (Walker Evans, Dorothea Lange, Theodor Jung, Edwin Rosskam, Louise Rosskam, Ben Shahn, John Collier, Sheldon Dick, Jack Delano, Russell Lee, Carl Mydans, Gordon Parks, Arthur Rothstein, John Vachon i Marion Post Wolcott, són els integrants d’aquell primer grup que va treballar durant els anys 30 del segle passat).


Sigui com sigui, el màxim interès de la mostra LLÀDRES D’ÀNIMES rau en el diàleg que s’habilita entre autors catalans (i espanyols) i forans: l’objectiu és posar de costat multitud de mirades que comparteixen la passió pel mitjà i el respecte pels seus referents. D’això es tracta: els rostres i els cossos sempre remeten a una dimensió humana que és l’epicentre de tota activitat fotogràfica. Des de Toni Catany a Manel Esclusa, passant per Fontcuberta o Català-Roca (no s’ha organitzat l’exposició en funció de les cronologies sinó de les «afinitats electives»), fins als mítics Man Ray, Cartier Bresson o Richard Avedon, la idea és reivindicar la responsabilitat en relació a un mitjà indestriablement unit a les realitats que enregistra (i, fins a cert punt, que representa).

Inauguració: divendres 15 de gener a les 20h.

 http://www.bernardes.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada