![]() |
dibuixos claudi |
L'exposició "Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència", es podrà visitar a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, fins al dia 20 de març.
La
mostra centra la seva atenció en el període de la II República a
Catalunya, època en què, com en altres aspectes de la societat i la
cultura, la cuina va viure un temps de gran creativitat i
modernització. Ho fa repassant l’evolució del concepte de gastronomia
des de la cuina casolana fins a la dels grans restaurants a través de
receptaris, llibres de cuina i revistes culinàries dels anys 30 i 40.
Durant aquells temps, diverses persones i plataformes van apostar per
modernitzar tot allò que havia quedat obsolet i per emmirallar-se en
les tendències europees i mundials.
L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Grup BBVA i el Museu d’Història de Catalunya,
forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació
Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA porten a diverses poblacions
d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i
expositius de les ciutats. L’objectiu del programa és fer accessible el
coneixement de temes d’interès general que fomenten els valors i inciten
a la reflexió a través d’expressions artístiques properes a les
vivències de les persones i el territori.
Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del
no res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i, entre
d’altres coses, d’un passat que ha tingut episodis que, no per
desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. Per això, Ménús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència
centra l'atenció en un moment singular i brillant d’aquesta història.
És el moment de la Segona República, la primera meitat dels anys
trenta,que va representar una embranzida de creativitat i modernització
de la societat i de la cultura catalanes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada