Cercar en aquest blog

diumenge, 7 de febrer del 2016

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

dibuixos claudi
El passat 5 de febrer es va celebrar, al Saló d'Actes de la seu modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, l'acte d'inauguració del centenari de l'edifici.
 
 
Coincidint amb la data d'obertura al públic de l'edifici ara fa just cent anys, la Fundació ha volgut commemorar l'efemèride amb la realització d'un acte que, conduït per la periodista Glòria Serra, va comptar amb la participació del professor Daniel Giralt-Miracle, que va impartir la conferència titulada "El modernisme, esclat de les arts i dels oficis", i la sorprenent intervenció de la pintora Mariona Millà i els músics Marcel Casellas i Gerard Alís que van ofeir una actuació de dibuix instantani musicada.
 
 
La pintora va realitzar en directe una pintura de gran format que representava la façana de l'edifici de la Fundació i en acabar va retallar un tros de l'obra per oferir-la al president de l'entitat. 
 
 

Aquell va ser l'acte inicial que obre el programa especial que la Fundació ha elaborat per a commemorar el centenari de la seva seu a Sabadell, però fins a finals d'any es portaran a terme diverses activitats. A destacar:

- Durant l’any de celebració del centenari hi haurà exposada al vestíbul de l’edifici una mostra realitzada amb material visual i documents de l’època que donarà a conèixer en quin context social i econòmic es va projectar l’edifici i quina ha estat la seva evolució durant aquest segle de vida.
 
- Diumenges modernistes: Sota aquest títol es realizaran visites comentades i teatralitzades a l’edifici el darrer diumenge de cada mes. Durant la visita comentada apareixeran una sèrie de personatges reals de la història del Sabadell del principis de s.XX i directament relacionats amb la història de l’edifici, també hi haurà actors entre el públic que dinamitzaran la visita fent servir al públic i al guia.
També es realitzaran tallers familiars de temàtica modernista un diumenge al mes.
 
- El diumenge 29 de maig al matí s’organitzarà una jornada festiva ambientada en l’època modernista catalana al jardí de l’edifici on, entre d’altres activitats, es podran realitzar tallers artístics familiars emmarcats en l’art modernista, hi haurà música en viu amb un ball d’època, passejades en carro i portes obertes i visites teatralitzades a l’edifici.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada