Cercar en aquest blog

dimarts, 22 de març del 2016

Canvi de look del Liceu de Barcelona

dibuixos claudi
Estiguis d'acord o no amb el projecte que Frederic Amat ha presentat com a alternativa per "dignificar", segons diuen alguns, la façana del Liceu de Barcelona, creus que l'Ajuntament de la ciutat l'hauria d'acceptar al marge dels criteris estètics o històrics, perquè un conegut mecenes es faria càrrec de les despeses corresponents?



La idea d’Amat és instal.lar-hi prop de 200 anelles de ceràmica de color vermell que representen com el teatre (mig cercle que representa els seients del públic) surt al carrer. La remodelació artística, uns 200.000 €, la finançarà el mecenes Josep Suñol. També es preveu recuperar a la façana del carrer de Sant Pau quatre vitralls amb escenes wagnerianes.


Segons la direcció del Gran Teatre, l’any passat es va detectar que la façana i el balcó necessitaven una reforma per evitar possibles despreniments, i van encarregar els informes tècnics. Va ser aleshores quan van rebre una proposta artística .


Tot i la importància del paper dels mecenes particulars en el desevolupament de la història de l'art universal, preferiria camins diferents per facilitar la vida dels nostres artistes, entre d'altres coses, perquè sempre m'ha semblat sorprenent l'existència de fortunes privades, arreu del món, d'orígens sovint sopitosos, que poden mostrar el seu caràcter generós amb accions de suport a l'art a i als artistes, que a mi sempre m'han semblat més pròpies de la premsa del cor que de l'autèntica cultura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada