Cercar en aquest blog

divendres, 4 de març del 2016

L’Associació per a l'Estudi del Moble proposa

dibuixos claudi
L'Associació per a l'Estudi del Moble et convida a descobrir el perfil de l'antiquari francès Celestino Dupont (1859-1940) en la primera edició de la proposta "Parlem de" que es farà els dies 6 i 13 d'abril segons els detalls que pots consultar a la seva web www.estudidelmoble.com 



Reculllo, per si et plau el projecte, el contingut del correu que m'ha enviat l'Associació per a l'Estudi del Moble amb la justificació i els punts més significatius de l'event.


En gran mesura, les obres artístiques que conserven els museus són la darrera parada d’una vida que passa de l’ús al rescat, on els antiquaris i col·leccionistes juguen un paper decisiu.

 L’Associació per a l’Estudi del Moble us proposa unes sessions per descobrir algunes d’aquestes aventures de les obres que ara podem gaudir a l’interior de vitrines.


Dediquem el primer “Parlem de” a Celestino Dupont (1859-1940), antiquari francès resident a Barcelona, qui va descobrir i vendre rellevants obres que presentava en la seva magnífica Villa Hispanoàrab del Tibidabo. Coneixerem la personalitat de l’antiquari i la seva relació amb la Junta de Museus de Barcelona,
destinatària d’algunes de les obres que avui es conserven a les col·leccions del MNAC i del Museu del Disseny, així com amb l’industrial i col·leccionista Maties Muntadas. Durant la sessió podrem descobrir una selecció d’aquestes obres d’art.


A més, tindrem l’oportunitat única de visitar la casa del Sr. Dupont, que de manera exclusiva ens obrirà les portes; i la torre Muntadas, casa mostra modernista pensada com a segona residència, totes dues privades i situades a la falda del Tibidabo.


Lloc
Museu del Disseny de Barcelona
Edifici Disseny HUB
Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. 08018 Barcelona
Preus
PVP: 40 euros
Preu soci AEM: 20 euros
Per realitzar aquest curs no són necessaris coneixements previs.
La inscripció quedarà formalitzada al rebre el pagament.


Inscripcions i consultes per estricte ordre de sol·licitud a:
Associació per a l’Estudi del Moble
93 256 67 85 de 9:00 a 14:00h
Edifici Disseny HUB. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. 08018 Barcelona
info@estudidelmoble.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada