Cercar en aquest blog

dimarts, 29 de març del 2016

Les "Variacions" de Patrizia Lohan

dibuixos claudi

PATRIZIA LOHAN -abril - juny 2016

 
obres Patrizia

PATRIZIA LOHAN "Variacions"

 

  

 

 

 

 

 

Patrizia Lohan inaugura l'exposició "Variacions", presentada per Daniel Giralt-Miracle, el dia 2 d'abril a les 19:30 h. a Canals Galeria d'Art de Sant Cugat del Vallès.

 
Patrizia Lohan és una artista alemanya que viu a Sant Cugat-Barcelona-
 i que es constitueix com una de les creadores de l’avantguarda d’aquesta ciutat. 


Ella elabora una obra amb figures geomètriques sobre fons blanc, inscrites en quadrats blancs, distribuïdes en l’espai inconcret i constituint assajos experimentals, on ja hi trobem el joc i l’ordre. 


El suport, sempre d’un blanc pulcríssim centra el contingut, evita la dispersió i ordena els elements com en un full de paper. 


Construeix les formes geomètriques amb una làmina d’un material semi flexible que ella mateixa elabora i que pot modelar mentre està humit, cosa que li proporciona un relleu uniforme. 

Un procediment propi, que ultrapassa allò pictòric, però que tampoc pretén ser escultòric, és una altra dualitat entre l’escultura i la pintura. 

 
















A l’exposició "Variacions" l’artista ens mostra les múltiples possibilitats d’intervencions de formes geomètriques en que amb cada intervenció, es crea un element individual i aquests elements o formes geomètriques es presenten ordenats sistemàticament sobre la tela.  


Patrizia Lohan crea un enginyós joc de simulació perceptiva que aporta un significatiu plus d’imaginació i talent a unes obres que revelen el seu afany per assolir un llenguatge propi, a través de resoldre, des de la reflexió i la intuïció, la tensió constant d’elements contradictoris. 



L’equilibri, la puresa i l’especial concepte d’harmonia, que palesen aquestes geometries lúdiques, ens ho confirmen.


Fins al 5 de juny de 2016




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada