Cercar en aquest blog

dissabte, 16 d’abril del 2016

Dia Internacional de l'Art, 2016

 














Els dies 16 i 17 d’abril, Girona i algunes de les seves comarques més properes celebren el Dia Internacional de l’Art. Per  fer possible aquesta jornada, diversos tallers, centres i associacions artístiques s’han unit amb la voluntat de defensar i potenciar la cultura catalana més contemporània a partir d’exposicions i activitats, de caràcter participatiu, que volen acostar l’art a la societat.


La jornada, que commemora el naixement de Leonardo Da Vinci el 15 d’abril de 1452, té com a objectiu donar visibilitat a les propostes i als artistes en un ambient ciutadà. També, es vol enllaçar les diferents iniciatives que existeixen a nivell territorial entre els diversos espais que participen en la celebració, per tal de consolidar una relació expositiva que reforci els centres d’art no només un dia a l’any, sinó durant tot l’any. En aquest aspecte el nou regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, s’ha mostrat molt satisfet i ha defensat la importància de la creació artística “en tant que permet la creació social i l’enderrocament de les fronteres culturals que, opinem, empobreixen la recepció artística”.


La imatge del cartell és obra deManel Bayo, professor de l’Escola Municipal d’Art de Girona, i representa el pa que, com qualsevol altra persona, els artistes també necessiten per sobreviure.


I en Manel Bielsa, diu, i així ho copio, tot això, en relació a dia artístic tan especial:  Aquest cap de setmana es celebra el Dia Internacional de l’Art a Girona i província. Des de sempre sóc contrari als Dies D .. en una societat justa i honesta, serien innecessaris. El Dia de l’Art , en lloc de ser un dia festiu hauria de ser un dia reivindicatiu . 


REIVINDICATIU , pels artistes, el seu treball, està mal retribuït i poc considerat, tret de quatre “ famosos “, molts cops, i aquest n’és una mostra, és de caire gratuït i de voluntariat, semblem una ONG.

 També hauria de ser REIVINDICATIU per la Societat,  el nostre estimat País,  inverteix en cultura per sota de l’1 %   , una quantitat ridícula si la comparem amb defensa o despesa militar , les següents generacions acabaran gaudint nomes d’un Art que sigui rendible econòmicament  pels organitzadors , la resta serà, de fet ja ho es , un ART marginal, maltractat i invisible 


REIVINDICATIU per les Associacions Culturals, Museus, Auditoris, Teatres , cinemes, i un llarg etc , un IVA del 21 % es un INSULT  a la Societat, l’ART es un ALIMENT  de primera necessitat , hauria de tenir , un IVA del 4%  o 0% 

A pesar de no estar d’acord amb la celebració dels dies D , us demano en nom del gran esforç, físic, mental i econòmic que fan els artistes , que visiteu els espais, us interesseu per les seves obres, si us agraden, compreu , no regategeu el preu , no compreu per invertir , no compreu per col·leccionar, compreu per GAUDIR 


VISCA L’ART !!!
UNA ABRAÇADA 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada