Cercar en aquest blog

dissabte, 23 d’abril del 2016

Extinció de la Fundació Rodríguez-Amat

dibuixos claudi














Recullo el contingut del correu que he rebut, via Manel Bielsa, de Jordi Rodríguez-Amat amb informació sobre l'extinció de la seva fundació.


Amics,

Tot té un principi i una fi.



Des del 1994, any de creació de la Fundació Rodríguez-Amat, moltes han estat les activitats que hem realitzats (no hem rebut mai una subvenció). Residència d’artistes (624 artistes i creadors de tota mena d’arreu del món van poder residir i treballar a la Casa-taller de la fundació). Concerts, trobades d’artistes, de poetes i tota mena d’activitats artístico-culturals.
 
 

La realitat s’imposa sempre a les voluntats i als desitjos. Tot i que a la meva edat, 71 anys, em considero altament capacitat per a continuar amb les tasques de la fundació, la realitat és que, tot i haver-ho intentat, darrera meu no hi ha ningú, ni persona, ni institució, per a poder continuar endavant i jo sé que tard o d’hora em serà absolutament impossible. És per això que amb plena consciència i malgrat els meus desitjos, caldrà pensar en la extinció de la fundació. És així que ja he començat en les gestions d’extinció ja que totes les gestions fetes a fi de que la fundació anés endavant no han donat cap resultat.
 
 

Tot i això, el que hem fet fins ara es podrà continuar endavant fins el dia en què ja no em sigui possible de fer-ho personalment de la següent manera: eliminar la fundació i continuar mentre les meves possibilitats ho permetin amb les activitats, donant a l’espai el nom de Casa-Taller. Com sabeu, aquest nom ja fa temps que volta per la web i per molts dels e-mails. És així que, com us he dit, tard o d’hora no em serà possible de continuar i, havent eliminat la fundació, un cop no em sigui possible de continuar no hi haurà cap problema legal ja que la Casa-Taller no dependrà de cap institució com és el registre de fundacions dins del departament de justícia.



Amb la finalitat de d’extingir la fundació, estic fent les gestions dins del registre de fundacions. Si la fundació no té la possibilitat de continuar cal eliminar-la.
 
 

Com podeu ben bé pensar, és per a mi una decisió molt difícil, però com us he dit més amunt, la realitat s’imposa sempre.



Cal que us manifesti que he intentat molt i molt de trobar la o les persones per continuar, així com haver fet tota mena de gestions en les institucions públiques: Generalitat, diputació, ajuntaments, etc. etc i no ha estat possible. Sempre m’he fet la mateixa pregunta: hi ha una política cultural en el nostre país?



Amics, la Casa-Taller Rodríguez-Amat pren doncs totes les activitats a partir d’ara mateix.



Rebeu una forta abraçada

Jordi



1 comentari: