Cercar en aquest blog

dissabte, 30 d’abril del 2016

Visita cultural a Montserrat

dibuixos claudi
El Museu Muncipal Joan Abelló proposa sortida cultural.




Pel proper dia 7 de maig el Museu Municipal Joan Abelló, ha preparat una visita comentada al Museu de Montserrat i a l’Espai d’Art Sean Scully a Santa Cecília de Montserrat.
Inscripció: fins el dia 3 de maig trucant al telèfon 93 544 50 99, per correu electrònic: museuabello@molletvalles.cat, o directament a la recepció del Museu.


Pagament: al mateix museu o per transferència bancària del 3 al 6 de maig un cop confirmada la sortida. Es facilitarà el número de compte.

  
VISITA A MONTSERRAT I A SANTA CECÍLIA DE MONTSERRAT
Dissabte 7 de maig de 2016
Els desplaçaments es faran en autocar.
09,00 h Sortida en autocar des del Museu Abelló cap a Montserrat
11,00 h. Visita guiada al Museu de Montserrat

La col.lecció del museu inclou el patrimoni artístic i arqueològic de l'abadia amb origen des de l'any 1911 a partir dels materials de l'Orient bíblic portats pel P. Bonaventura Ubach dels seus viatges al Sinaí, Jerusalem, Bagdad, Beirut i El Caire. Aquesta col·lecció inicial l'enriquí l'abat Antoni Maria Marcet amb un conjunt de pintura antiga adquirit a Roma i Nàpols entre 1911 i 1920, on destaca un Caravaggio de primer ordre, però on també hi ha mostres d'art profà (com el retrat de Jean de La Fontaine, pintat per Jacint Rigau, que és l'únic fet en vida al poeta francès). La col·lecció de pintura antiga també fou ampliada amb les adquisicions fetes per l'abat Escarré (1908-1968), a més d'altres donacions.


El gran pas endavant, però, va tenir lloc l'any 1982 amb la incorporació del llegat del centenari col·leccionista i empresari tèxtil Josep Sala Ardiz (1875-1980), que enriquí el museu amb una extraordinària col·lecció especialment d'art català dels segles XIX i XX (Ramon Martí Alsina, Joaquim Vayreda, Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Nonell, Mir, el Picasso jove, etc.). Altres grans col·leccions posteriors que s'hi afegiren foren la Sensat, la de l'arquitecte Xavier Busquets (l'any 1990), que incorporà pintures dels impressionistes francesos (Monet, Sisley, Degas, Pissarro, etc.), a més de materials arqueològics, i diverses peces procedents de la família Cusí (especialment un extraordinari Dalí de primera època i diversos dibuixos del mateix artista).


12,30 h Final de la visita
Temps lliure
13,30 h. Dinar opcional al restaurant Montserrat.
Menú: Graellada de verdura amb salsa romesco
Gigot de xai rostit amb cebetes i xampinyons
Gelat de crocant
Preu: 19,95 €
15,30 h Sortida cap a Santa Cecília de Montserrat.
16,00 h Visita comentada a l’Espai d’Art Sean Escully


Santa Cecília de Montserrat és un lloc amarat de significat espiritual, històric i artístic, nascut fa més de mil cent anys, quan tot just Catalunya germinava en el marc de l’Europa carolíngia. L’església romànica, restaurada entre 2013 i 2015 per la Diputació de Barcelona i embellida amb l’art de Sean Scully, ha esdevingut un exemple de la confluència entre cristianisme i art d’avantguarda del més alt nivell.
17,00 h. Final de la visita
17,30 h. Tornada cap a Mollet


Preu sortida
Amics del Museu: 38,01 euros
Públic general: 44,72 euros
Inclou: Viatge en autocar, entrades i visites comentades.

http://www.museuabello.cat/es/
http://www.museudemontserrat.com/es/index.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada