Cercar en aquest blog

divendres, 6 de maig del 2016

Els pares de Robert De Niro

Dibuixos claudi





No sé si sabies que els pares de Robert De Niro, Robert De Niro i Virginia Admiral, van ser dos reconeguts pintors abstractes nord-americans, de perfil expressionista, el pare, més líric, el de la mare, que també es va dedicar a la poesia.



Veïent avui un documental sobre la gran col.leccionista i mecenes del mon de l'art, Peggy Guggenheim, he descobert, amb agradable sorpresa, aquesta dimensió plàstica dels pares d'un Robert De Niro que els recordava amb especial emoció en moments puntuals de l'interessant reportatge.


Robert
Virginia
Els hi dedico el post d'avui, acompanyat d'algunes de les seves obres, de les meves il.lustracions habituals, i d'un fragment extret de wikipedia que mostra l'interès de l'actor per a la defensa i projecció social dels artistes amb el mateix esperit innovador que van tenir els seus pares.


Robert
Virginia
 
















En 2010, De Niro, Jr. anunció la creación de la Recompensa De Niro Sr., un premio anual de $25,000 administrado por el Instituto de Cine de Tribeca y financiado por De Niro, Jr. que "se centra en un artista estadounidense a mediados de carrera dedicada a la búsqueda de la excelencia y la innovación en la pintura ". Los ganadores anteriores incluyen a Stanley Whitney, Joyce Pensato y Catherine Murphy.


 
Robert
Virginia

De Niro, Sr. es el tema del corto documental 2014 "Recordando el artista", en la que "su vida y su carrera están descriptas en las propias palabras del artista por sus contemporáneos" y De Niro, Jr. De acuerdo con De Niro, Jr. su padre "Solía siempre decir que los artistas siempre se reconocen después de que se han ido".


Peggy_Guggenheim

https://es.wikipedia.org/wiki/Robert_De_Niro_Sr.

https://en.wikipedia.org/wiki/Virginia_Admiral





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada