Cercar en aquest blog

dijous, 12 de maig del 2016

Llegat fotogràfic. Martí Gasull Coral i Martí Gasull Avellán

dibuixos claudi
L’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat presenta, del 12 de maig a l’11 de setembre, la mostra Llegat fotogràfic. Martí Gasull Coral i Martí Gasull Avellán, comissariada pel crític d’art José Corredor-Matheos. En aquesta exposició, Martí Gasull Avellán presenta fotografies seves i del seu pare, Martí Gasull Coral (1919-1994), que no s’havien mostrat mai juntes, en un diàleg únic.

Martí Gasull i Avellán
 
Martí Gasull i Coral



D’una banda, es poden veure les instantànies de Gasull Coral que van ser premiades als anys quaranta i cinquanta del segle passat, amb l’objectiu de recordar la important tasca de tots els fotògrafs de la postguerra, molts dels quals han estat injustament oblidats. D’una altra, Gasull Avellán mostra –com una crònica viscuda- una selecció de les seves fotografies dels grans artistes catalans amb qui s’ha relacionat i ha compartit moltes vivències. Per al fotògraf, aquesta mostra vol ser un homenatge a tots ells per l’empremta tan important que cadascú ha deixat en l’art català amb el seu estil i, encara, com a persones de gran profunditat, dignes de seguir. L’exposició també té un emotiu significat familiar pels forts vincles dels Gasull amb el monestir benedictí i la muntanya de Montserrat.


La mostra Llegat fotogràfic correspon a dues èpoques diferents i posa de relleu l’empremta diferent que cada moment històric ha posat a les col·leccions dels seus autors, Martí Gasull Coral i Martí Gasull Avellán, i, per la seva qualitat, constata el que té l’art de permanent, d’eina valuosa per al descobriment del món i de nosaltres mateixos.



http://www.museudemontserrat.com/es/index.html 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada