Cercar en aquest blog

dissabte, 25 de juny del 2016

VI Premis de Museologia de l’Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC)

dibuixos claudi
El Museu Marítim de Barcelona ha guanyat un dels guardons dels VI Premis de Museologia de l’Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC) en la categoria d’Experiències i Activitats per les Jornades de Museus i Educació de l’MMB. 

  En els guardons que s’han entregat enguany, han estat els socis, amb els seus vots, els que han escollit la candidatura guanyadora. L’acte d’entrega va tenir lloc el passat divendres 17 de juny a la seu del Museu Europeu d’Art Modern i hi varen assistir un centenar de professionals de la museologia. El guardó el va recollir el director general de l’MMB, Roger Marcet i la responsable de l’Àrea d’Educació i Activitats de l’MMB, Mireia Mayolas. 
 Les Jornades de Museus i Educació de l’MMB, s’organitzen de manera periòdica des de l’any 1995 amb un objectiu de formació i d’intercanvi entre professionals de l’educació i dels museus.   
 
Aquestes Jornades s’han consolidat, al llarg de les seves edicions, com a oferta de formació periòdica i referent per als museòlegs de Catalunya, com ho demostra l’alta participació que tenen any rere any. Han servit de plataforma per donar a conèixer els projectes educatius més rellevants realitzats en els museus del nostre país. Han creat xarxa, han generat reflexió, han fomentat l’intercanvi i han posat en valor la professió. El nombre d’assistents, durant tota la seva trajectòria, gira a l’entorn de 1.200 participants. 
 En les altres modalitats que es premiaven, el guanyador d’Exposicions temporals ha estat “Salvadoriana. El gabinet de curiositats de Barcelona, del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Institut Botànic de Barcelona, i en la de Creació o reforma integral d’equipaments museístics i patrimonials s’ha premiat la candidatura CAN MARFÀ Gènere de Punt del Museu de Mataró.  
 Per últim, la junta directiva de l’AMC ha reconegut les trajectòries professionals del Director Tècnic del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, Jaume Bernades i la Directora de la Fundació Joan Miró, Rosa Maria Malet. 
 
http://www.mmb.cat/ 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada