Cercar en aquest blog

diumenge, 24 de juliol del 2016

Celebració a la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

dibuixos claudi
La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 informa:



La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 clou el centenari de la seva seu modernista amb un balanç molt positiu



  • El divendres 22 de juliol va finalitzar l’exposició “Crònica d’un edifici. 1916-2016” que fa un recorregut per la història social i econòmica de Sabadell.
  • La Fundació ha desenvolupat una aplicació mòbil que permet gaudir d’una visita en 3D a l’edifici i realitzar un joc de pistes saltant en el temps.
  • Més de 7.500 persones han participat de les activitats organitzades per a commemorar l’efemèride.
  •  
      
    El 5 de febrer de 1916, s’obrien al públic les oficines de la Caixa d’Estalvis de Sabadell al carrer de Gràcia, immoble que ben aviat fou conegut com El Palau de l’Estalvi.
    Amb la commemoració del centenari de l’edifici, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha volgut posar en rellevància el paper d’aquest edifici en l’esdevenir de la ciutat, convertint-se en l’escenari d’importants fets històrics i socials. A través de la crònica de l’edifici podem construir la crònica de la ciutat que l’acull al llarg d’aquests darrers 100 anys.

    L’edifici

    Aquest edifici, projectat i dirigit per l’arquitecte Jeroni Martorell, fou concebut per allotjar les dependències de la Caixa d’Estalvis de Sabadell, la seva Biblioteca i un Saló d’Actes.
     
     

Ocupa un solar entre mitjeres amb la façana principal al carrer de Gràcia i la posterior a un jardí. Consta de soterrani; planta baixa, originàriament ocupada per la Biblioteca, les Oficines d’atenció i servei al públic, i les dependències pròpies de la gestió i el govern de la Institució; i a la planta pis on, entre altres dependències, es situa el Saló d’Actes.






Del conjunt de l’edifici són rellevants pel seu valor arquitectònic i artístic: la façana principal, l’actual pati d’operacions, el pati Turull i el Saló d’Actes.


http://www.fundaciosabadell.cat/centenari/
https://www.flickr.com/photos/espai_cultura_sabadell/albums/72157661927815783 
http://www.fundaciosabadell.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada