Cercar en aquest blog

dijous, 4 d’agost del 2016

Olèrdola, la ciutat perduda

dibuixos claudi
Rebo, i publico, la informació sobre el projecte "Olèrdola, la ciutat peduda", que s'inaugura aquest cap de setmana.




Aquest cap de setmana tindrem l'ocasió d'inaugurar un projecte encarregat per l'Agència Catalana de Patrimoni a Olèrdola. Seran tres dies d'activitats en què l'art contemporani i la música medieval viuran una especial confluència.


Olèrdola és un municipi integrat per diversos nuclis dispersos a la comarca de l’Alt Penedès. En té moltes, de joies patrimonials i paisatgístiques, però la que més destaca és el Conjunt Monumental i tota la informació històrica que desprenen i continuaran desprenent en el futur les seves runes. Amb la voluntat de potenciar el recinte i, alhora, treure partit del valuós patrimoni que alberga, des del municipi ens proposen l’aventura ‘Olèrdola, la ciutat perduda’, un conjunt d’activitats de recreació històrica que ens traslladaran al passat a través de les llegendes, mites i realitats d’aquesta part del Penedès.



L'objectiu és despertar la ciutat perduda d'Olèrdola  a través de la música, la llum i la paraula. Reivindicar el valor històric de la cultura medieval a partir d’una mirada contemporània. A la convocatòria hi és citat, per exemple, en Mir Geribert, príncep d’Olèrdola, personatge històric i rellevant en la història d'Olèrdola. I, a través de diverses experiències, es podran descobrir la cisterna romana, la ciutat ibèrica, les muralles, l’església o les restes del castell, que prendran vida de nou per unes hores.


El circ, la performance, l’escultura, el teatre o la música són algunes de les disciplines que permetran fer aquest viatge a mig camí entre la història i els somnis. Així que tant el públic familiar com l'especialitzat en art contemporani o història poden estar interessats en com despertarà Olèrdola, aquest de setmana, del 5 al 7 d'agost.



Entre els segles X i XI, en plena Edat Mitjana, només hi havia a Catalunya deu ciutats. Una d’elles era Olèrdola, enclavament de frontera.



A través de la MÚSICA, la LLUM i la PARAULA, recuperem la memòria d’aquesta Ciutat Perduda, la memòria que roman en la pedra i el paisatge.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada