Cercar en aquest blog

dissabte, 8 d’octubre del 2016

Exposició retrospectiva d'Antoni Boleda i Ribalta

dibuixos claudi
Joanpere Massana, responsable de la concepció, del projecte, i de la museografia de l'exposició retrospectiva de l'escultor Antoni Boleda i Ribalta, m'acaba d'enviar el correu, amb l'explicació correponent a la citada exposició, que  ara copio integrament perquè tu també sàpigues de què va la cosa:


ANTONI BOLEDA : L’ÀNIMA DEL SILENCI. RETROSPECTIVA
EXPOSICIÓ ITINERANT PER SALA MONTSUAR-IEI-, MUSEU DE CERVERA, MUSEU DE LA NOGUERA, MUSEU DE TÀRREGA i FUNDACIÓ TECNICOS DE VERDÚ.
Antoni Boleda

Del 8 d’octubre al 21 de novembre es pot veure a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la mostra retrospectiva dedicada a l’escultor de Tàrrega Antoni Boleda i Ribalta.

expo Boleda



L’exposició abarca més de 50 anys de trajectòria d’aquest escultor polifacètic, professor d’escultura durant més de 30 anys a l’ Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, on a més va ser director durant quatre anys.



Antoni Boleda va ser deixeble d’escultors de la importància com Enric Monjo o Joan Rebull , entre altres; per després realitzar una obra personal que cada vegada fugia més de la figuració per arribar a l’abstracció.



La mostra està dividida en diferents apartats : Primers temptejos, De la figuració a l’abstracció, Abstraccions i deformacions, Minimalisme, Obra Pública, Obra pedagògica i Escultura Funcional.



La concepció, el projecte i la museografia han anat a càrrec de Joanpere Massana i Sala Montsuar, i els textos són del mateix Massana i de l'Anna Serra.



L’exposició itinerarà l’any vinent al Museu de Cervera ( febrer-març de 2017 ), Museu de la Noguera-Balaguer ( abril – maig de 2017 ), Museu de Tàrrega I Fundació Tecnicos de Verdú .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada