Cercar en aquest blog

divendres, 17 de febrer del 2017

Gamificació: què és, com funciona

dibuixos claudi

Et passo la nova proposta culural de la Fundació Sabadell 1859

 

 


L’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 ens convida a descobrir què és la gamificació, amb una conferència de Jose Abellán.


  • El proper dimecres dia 22 de febrer, a les 19h, tindrà lloc la conferència «Gamificació: què és, com funciona» a càrrec de Jose Abellán, docent i expert en entorns i narratives transmèdia.
  • La xerrada, gratuïta i d’accés obert, forma part del programa d’activitats complementàries a l’exposició Press Start, sobre la història del videojoc.
  • L’exposició, que romandrà oberta fins al 23 de juliol, està organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i compta amb el suport de BBVA CX.
  •  
  •  



GAMIFICACIÓ: QUE ÉS, COM FUNCIONA

Gamificar és aplicar aspectes del joc a processos i continguts que, en principi, no tenen perquè ser lúdics per si mateixos. Parlem d'aconseguir que l'aula sigui més motivadora per als alumnes (i que aprenguin més), que el procés de rehabilitació d'un pacient sigui un desafiament (i la seva perseverança no decaigui), que els valors corporatius no caiguin en un «totxo infumable» i que la plantilla els habiti (augmentant el seu sentit de pertinença) i un infinit etcètera on els aficionats al joc tenim molt a dir.

El joc és quelcom seriós, però no ho és; és trivial i no obstant això profund; és imaginatiu i espontani i no obstant això limitat per normes i ancorat al món real; és un regal còsmic que fa que la vida a la terra mereixi la pena.

En aquesta conferència defensaré, aferrissadament, el que ja diuen altres autors, com ara Peter Gray a «Free to Learn» («Libres para aprender» en la traducció al castellà): que el joc està relacionat amb la motivació i l'actitud mental, no tant amb la manifestació externa de la conducta humana. Que el joc no té per què ser o tot o res, som humans i podem variar el grau d'actitud lúdica o esperit lúdic a qualsevol activitat que fem. I que el joc no s'aconsegueix únicament amb una sola característica identificativa, és la suma de diverses característiques.




José Abellán és dissenyador de jocs, comunicador transmedia i cap de projectes de gamificació. Colaborador habitual de Marinva SL, empresa amb més de 20 anys d'experiència en projectes on el joc ésdevé l'eix vertebrador.



L’exposició, inèdita, ha estat ideada, dissenyada i produïda especialment per a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, i compta amb el suport de BBVA CX.





Ens explica la història del videojoc des d'un prisma nou, diferent a les propostes vistes arreu fins ara. Planteja un fons discursiu que enllaça amb una de les línies d'actuació de l'Espai Cultura, desenvolupada al llarg de l'any a través de la programació de tallers Mini Innova. On es promou l'apropament a la innovació tecnològica com un recurs pedagògic, que incentiva la creativitat i la curiositat, ajuda al desenvolupament del pensament analític i fomenta l'esperit crític.
 


 

http://joseabellan.blogspot.com.es/ 

 
Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
Telf. 937 259 522 - 667 169 484
nsanz@fundaciosabadell.cat
www.fundaciosabadell.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada