Cercar en aquest blog

dissabte, 11 de febrer del 2017

La violència en els videojocs a debat

dibuixos claudi
 

 

 

La Fundació Sabadell 1859 m'envia correu amb el contigut que adjunto a continuació:


La violència en els videojocs a debat, a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

El proper dijous dia 16 de febrer, tindrà lloc la segona cita del cicle mensual de debats oberts sobre el món dels videojocs. La temàtica d’aquesta sessió es presenta sota el títol «Violència en els videojocs, un aspecte a combatre?».

El cicle, conduït per Oriol Canals, s’emmarca en el programa d’activitats complementàries a l’exposició Press Start.

L’exposició, sobre la història del videojoc, està organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i compta amb el suport de BBVA CX.  Romandrà oberta fins al 23 de juliol.

EL CICLE: DEBATS SOCIAL AL VOLTANT DEL VIDEOJOC


La popularització dels campionats i lligues professionals dels anomenats esports electrònics; la inclusió del joc com a experiència grupal en l’entorn familiar i les reunions festives, a través dels jocs focalitzats en les tecnologies tàctils i de detecció de moviment; l’extensió, intergeneracional, dels jugadors «casuals» a través de telèfons intel·ligents i altres dispositius mòbils... Tots ells són exemples que ens ajuden a entendre com el videojoc ha esdevingut i s’ha consolidat com un fenomen cultural global i de masses. Ja no respon a un sol perfil restringit de jugador ni es redueix a una franja d’edat determinada. El videojoc ha esdevingut un bé de consum cultural d’una magnitud equiparable al cinema o la música, per exemple, i tot fa pensar  que les properes dècades no faran altra cosa que aprofundir en aquesta realitat.




Tanmateix existeix una més que notable manca de consciència social sobre aquesta transformació i arrelament que afirmem i és en aquest context que neix el cicle de debats oberts programats al voltant de l’exposició «Press Start». Per convidar i animar a la ciutadania a fer una reflexió  compartida, sobre múltiples aspectes socials, fenòmens, reptes i polèmiques que envolten tot l’univers del videojoc. Tant d’aspectes que a priori es considerarien més propers als desenvolupadors i resta d’agents motors de la indústria com també aspectes que pretenen despertar en l’individu una mirada crítica sobre la seva pròpia actitud i actuacions com a jugador, ja sigui que cadascú es consideri aficionat o jugador ocasional o que hom ni tant es consideri jugador (malgrat jugar-hi...).


 http://www.fundaciosabadell.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada