Cercar en aquest blog

divendres, 10 de febrer del 2017

Ramon Guillen-Balmes en exposició

dibuixos claudi
L'Antònia Maria Perelló em va fer saber ja fa temps, tot i que jo ho vaig rebre no fa massa, que havia estat la comissària de l'exposició “Agafeu-vos de la mà i pugeu a l’infern”, de Ramon Guillen-Balmes, que es pot veure encara fins al 16 de febrer a Can Palauet de Mataró, circumstància que fa que encara tingui temps de citar-la i amb especials sensacions afegides, tant pel record personal entranyable que guardo sempre d'en Ramon, com perquè ell va ser un dels personatges protagonistes d'un dels 13 capítols de la sèrie d'art "Punt de Fuga" que vaig dirigir i guionar per a TVE ja fa un bon nombre d'anys, i que ara es projecta en el context d'aquesta exposició com a significatiu document vital complementari.


Adjunto, amb plaer, la informació trobada sobre la dita exposició d'en Ramon.



“Agafeu-vos de la mà i pugeu a l’infern”. Ramon Guillen-Balmes Sales d’exposicions de Can Palauet
16.12.2016 | 26.02.2017
 
 

L’obra de Ramon Guillen-Balmes ha estat abordada  sempre en la seva singularitat.


Certament, la seva personal vivència de l’art diferencia la seva producció de la d’altres artistes, però no és menys cert que, des de la perspectiva que inevitablement dóna el temps, es fan visibles determinats vincles, certes filiacions, que proporcionen una dimensió nova a la seva obra, un tomb en les claus interpretatives que permet, si més no, estimulants relectures que es vénen a afegir a les ja conegudes.


Així mateix, ha arribat el moment d’identificar els interessos, les dèries i les preocupacions de  Ramon Guillen-Balmes i com aquests es succeeixen (o sobreposen) en el temps i es plasmen en la seva obra. 



Voldrem també treure a la llum els noms de teòrics, escriptors, artistes que Ramon admirava i que, d’alguna manera, s’integren íntimament a la seva producció, com s’hi entreteixeixen també els seus amics, la gent que estimava.


En les diferents etapes en què s’estructura la seva producció hem pogut constatar, una vegada més, l’artista prolífic, ocurrent, perfeccionista i rigorós que va ser.

Antònia Maria Perelló
Comissària de l’exposició

Activitats al voltant de l'exposició:
11.02.17 | 19 h
Ramon Guillen-Balmes vist per Ignasi Aballí, Jordi Canudas i Salvador Juanpere
Conversa conduïda per Toni Valero
Entrada lliure
19.02.17 | 12 h
Ramon Guillen-Balmes vist per Isabel Banal, Anna Borrell i Carmen Trujillo.
Conversa conduïda per Fede Montornès
Entrada lliure

10.01.17 | 24.02.17
Servei educatiu
A cura de Cori Mercadé.
Per a alumnes de P5, primària, ESO i Batxillerat.
Visites per a grups concertats prèvia reserva a educacultura@ajmataro.cat o al tel. 937 412 930 (de 9 a 14 h).



Ramon Guillen-Balmes va morir massa d’hora, als 47 anys, el desembre de 2001. Des d’aleshores la seva obra ha estat objecte de diverses revisions monogràfiques i ha format part d’importants exposicions col·lectives.

 

Encara sento el vent amb les teves eines, Ramon...i encara recordo el punt exacte a la platja de la Roca de la Cabra, entre Sant Pol de Mar i Calella, el meu territori vivencial habitual, on vas llançar la teva boia cap a l'eternitat infinita......


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada