Cercar en aquest blog

dilluns, 20 de març del 2017

Mobilització

dibuixos claudi
La Pilar Farrés m'acaba d'enviar correu electrònic amb el contingut que et passo, integrament, per si et plau estar-ne informat!


El cicle expositiu Empordoneses 2017 continua la seva marxa. El proper dissabte 25 de març a les 19 hores es durà a terme, a la Casa Empordà de Figueres (geo), la conferència L'art d'acció: Sistema de comunicació directe, a càrrec de Joan Casellas, artista plàstic, performer i fotògraf documentalista; i la performance T'estava esperant, de la performer anglesa Benys Blacker.


La ponència i performance es duran a terme envoltades per les obres de l’exposició multidisciplinària Mobilització que mostra el treball d’una trentena d’artistes.  Durant la jornada també es presentarà la primera edició del catàleg 2017 d'Empordoneses, que precisament detalla les peces allà presentades. La segona edició d’aquest catàleg, es presentarà a Roses durant el mes de juny, coincidint amb la itinerància que Mobilització faci a l’espai Ca l’Anita, i estarà actualitzat conforme als treballs allà presentats.



L’ART D’ACCIÓ: SISTEMA DE COMUNICACIÓ DIRECTE
Ponència Joan Casellas

L’art d’acció és un procediment artístic vinculat a les avantguardes des del Futurisme a principis del S.XX. Els anys 60 i 70 l’art d’acció s’associa a diverses tendències d’art conceptual extraescèniques que busquen altres formes de comunicació que exploren el propi cos com a suport artístic plàstic i semiòtic. Actualment l’art d’acció experimenta un ressorgiment degut a la seva capacitat de relacionar-se amb l’entorn immediat i les persones sense els filtres i la complexitat dels mitjans tecnològics que dominen la quotidianitat i tots els aspectes de la nostra vida. En l’era de l’hipercomunicació polidireccional i simultaneista, l’art d’acció es focalitza en l’ara i l’aquí i el de tu a tu.

 Biografia Joan Casellas aquí.


T'ESTAVA ESPERANT
Performance, de Denys Blacker.

Denys Blacker va néixer a Londres, és llicenciada en Belles Arts (escultura) l'any 1985 a la Chelsea School of Art (Londres). Des de 1985 ha presentant les seves obres de performance a Espanya i internacionalment. És membre del grup internacional de performance The Wolf in the Winter;  coordina 2 festivals anuals; FEM Festival Internacional de performance / art en viu a Girona i MAMA Festival a Madremanya; i és co-fundadora de ELAC (European Live Art Centre). El seu treball ja sigui en la performance, l'escultura o el dibuix reflecteix una recerca de la simetria i precisió, una interacció entre la intenció i la improvisació.

Acció de Denys Blacker al Museu de l’Empordà. ULL A ULL  Foto: Joan Casellas -Arxiu Aire


LEIT MOTIVE:  SMARTPHONES, 10 ANYS
El cicle expositiu Empordoneses 2017 compta amb un centenar de participants que exposen en una desena d’espais de la comarca. En aquesta vuitena edició, el fil conductor de totes les obres i muntatges és ‘Smartphones, 10 anys amb nosaltres’; el qual com el seu indica, vol fer reflexionar sobre la presència dels anomenats  ‘telèfons intel·ligents’, els quals van fer la seva aparició l’any 2007; i que des de llavors són un aparell indispensable en les nostres vides. Ja sigui per les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l’objecte.

Pilar Farrés                                                                                                   Coordinadora                                                                                               Tel.  689 51 74 10                                                                                     
 
Josep Pérez
Comunicació
 Tel. 630 525 018
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada