Cercar en aquest blog

diumenge, 16 d’abril del 2017

Festimatge 2017


dibuixos claudi

La Marta Hernández m'informa de la celebració de la XII edició del Festimatge de Calella:


FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella celebra la seva XII edició de l’1 al 23 d’abril. Calella (El Maresme) torna a ser la ciutat de la imatge durant el mes d’abril i esdevé punt de trobada dels amants del cinema i la fotografia. 23 exposicions de fotografia, 110 curtmetratges, 3 tallers de fotografia, 2 sortides fotogràfiques i culturals, presentacions de llibres, el Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema 9,5 i mostra de treballs realitzats amb foundfootage... són algunes de les propostes que ofereix el FESTIMATGE d’enguany.



La Setmana Santa sempre és un bon moment per gaudir del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que durant aquests dies té obertes les seves exposicions durant matí i tarda, per tal que es puguin visitar les 23 col·leccions de fotografia. Així com les projeccions de curtmetratges de dijous sant i dilluns de pasqua. I un taller de fotografia sobre “Introducció als filtres de densitat neutre”.


Dilluns de Pasqua hi haurà més projeccions de curts del XXIIIè Trofeu Torretes de Curtmetratges. En aquest cas el lloc de projeccions serà la Sala Mozart de Calella en una única sessió a les 21 hores.


Cal destacar la creació del carnet de fidelitat del FESTIMATGE, amb el que es vol animar als ciutadans a participar de les diverses activitats organitzades. Tothom que ho desitgi pot demanar gratuïtament el carnet del Festimatge, que serà segellat cada vegada que es participi en una activitat. Al final del festival aquest carnet es podrà lliurar i, entre totes les persones que hagin participat en més de 10 activitats, es sortejarà una nit per a dues persones a un Vilar Rural per gentilesa de SERHS.

 
Enguany, el FESTIMATGE continua amb el Concurs a Instagram que premia la millor fotografia relacionada amb l’edició actual. Entre l’1 d’abril (moment de la inauguració del FESTIMATGE) i el 22 d’abril a les 24 hores, es poden fer i enviar tantes fotografies com es desitgi. Durant l’acte de cloenda del 23 d’abril es projectaran les 10 fotos finalistes i es donarà a conèixer la guanyadora, que rebrà una nit per a dues persones a un Vilar Rural. (#festimatge2017, @festimatgecalella, www.facebook.com/festimatge, www.twiter.com/festimatge).

   
El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.

 
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 44a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 41 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 23 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, més d’una tercera part dels treballs presentats.




Enguany, el FESTIMATGE 2017 celebra la dotzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival.




Per a més informació: www.festimatge.org


 










 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada