Cercar en aquest blog

dimarts, 4 d’abril del 2017

La col.lecció del MNAC augmenta

dibuixos claudi
El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) té bones notícies:


El llegat de Manuel Maria Bosch s’incorpora al Museu Nacional.

La col·lecció d’art modern del Museu Nacional s’ha enriquit recentment amb el llegat de 14 obres, entre dibuixos i pintures, de la col·lecció de Manuel Maria Bosch i Puig (Barcelona, 1947-Sant Feliu de Guixols, 2015).


Conformat per  obres de Francesc Gimeno, Lluïsa Vidal, Ramon Calsina, Antoni Clavé, Joan Hernández Pijuan, Joan Ponç, Ràfols Casamada, i Ernest Santasusagna, aquest llegat és un conjunt heterogeni encara que d’un gran interès per a les col·leccions del museu. Ha permès incorporar obres d’un artista com Joan Ponç, fins ara només representat gràcies a dipòsits de particulars i del MACBA. Altres artistes, com Ramon Calsina, Antoni Clavé o Francesc Gimeno, veuen reforçada la seva presència a la col·lecció del Museu Nacional.

 
A partir d’avui tres obres d’aquest llegat s’exposen a la col·lecció permanent  d’art modern: El Pianista, un oli de Ramon Calsina, c. 1940-1960; Soldat, un dibuix del mateix autor, també c. 1940-1960; i Composició, de Joan Ponç, de 1948.

El Pianista
Soldat

Composició
Manuel Maria Bosch, que compaginà el seu interès per l’art amb la botànica i les llengües, va llegar el seu patrimoni a diferents entitats públiques amb finalitats culturals i socials.  


 
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
T. +34 93 622 03 60
premsa@museunacional.cat
www.museunacional.catCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada