Cercar en aquest blog

dimecres, 5 d’abril del 2017

Torné Esquius, poètica quotidiana

dibuixos claudi





Des del Museu Nacional d'Art de Catalunya ens tornen a parlar:

Aquest matí hem presentat l’exposició Torné Esquius, poètica quotidiana, que s’inaugura demà i que obrirà al públic aquest divendres, dia 7 d’abril.
obres Torné Esquius
Pere Torné Esquius

El Museu Nacional organitza la primera exposició monogràfica celebrada en un museu sobre l’obra de Pere Torné Esquius (Barcelona, 1879 - Flavacourt, França, 1936), el pin-tor d’enigmàtics espais tancats i reconegut il·lustrador.
Torné Esquius. Poètica quotidiana és el resultat d’una intensa tasca d’investigació i aplega un total de 85 pintures i dibuixos, en gran part inèdits, així com un conjunt de llibres, revistes i material imprès. 
Les obres exposades són una selecció d’un total de 300 treballs de l’artista que s’han pogut referenciar gràcies a aquesta investigació. L’exposició recorre tots els temes tractats per Torné Esquius i mostra una figura d’una gran singularitat.
Pintor i dibuixant, Pere Torné Esquius es va formar a l’escola Llotja de Barcelona, on va coincidir amb Picasso. Malgrat que l’any 1905 es va instal·lar a París, tornava regularment a Barcelona per exposar i va mantenir sempre el contacte amb la seva ciutat natal.
Gràcies a aquest contacte regular i a les bones crítiques que rebia, el seu nom va ser molt conegut al món de l’art català, si bé després de la seva mort la seva obra va caure en l’oblit i, fins a dècades més tard, no se li dedicà cap exposició monogràfica.
L’exposició mostra els seus coneguts quadres d’interiors, però també d’altres temes com ara l’erotisme, el món del circ, escenes costumistes i el món infantil, un dels seus temes predilectes.
 
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
T. +34 93 622 03 60
premsa@museunacional.cat
www.museunacional.cat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada