Cercar en aquest blog

dimarts, 30 de maig del 2017

Abelló, Art Olímpic

Els serveis educatius del Museu Abelló informen de la inauguració de l''esxposició "Abelló, Art Olímpic", avui mateix, a dos quarts de vuit del vespre, al mateix Museu Abelló de Mollet del Vallès:
 
 
 
dibuixos claudi
 
 
 
A finals dels 80, Joan Abelló rebé l’encàrrec per part d’un amic de la ciutat, de dur a terme per primera vegada a la història una col·lecció d’obres on es representessin les instal·lacions esportives que havien d’acollir la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92..
 
 

La finalitat era unir art i esport, les seves dues passions, i la voluntat de publicar un llibre juntament amb l’obra de grans dimensions,
La Barcelona Olímpica.
 
 
 
Per tal de dur a terme el projecte, a Abelló se li va facilitar tot tipus de documentació, material gràfic i visual. És per això que al projecte també s’hi sumà un tercer amic i també gran amant de l’esport el fotògraf molletà Josep Rebull, qui aportà tot l’estudi fotogràfic per tal que Abelló pogués fer cadascuna de les obres. Fins i tot, puntualment, van llogar un helicòpter per tal d’aconseguir tenir una imatge global i aèria de les diferents subseus olímpiques.
 
 
 
És així com tots tres amics emprengueren conjuntament tres anys de vivències, històries i anècdotes buscant perspectives i detalls dels entorns per tal que Abelló plasmés les obres al millor detall i amb major realisme.


El conjunt de la col·lecció presenta una crònica en color dels diferents espais. Abelló, un dels principals paisatgistes de finals del segle xx, resol amb la seva expressivitat i força cromàtica tant els paisatges urbans com la natura i les marines.
 
 
 
Avui, 25 anys després de les Olimpíades, per celebrar que Mollet va ser subseu olímpica i que enguany és Ciutat Europea de l’Esport, presentem aquesta col·lecció artítica que es presenta per primera vegada a la nostra ciutat.





Josep Monràs i Galindo, alcalde i president de la Fundació Municiipal Museu Abelló..
 

i
i  
Fundació Municipal Joan Abelló
Berenguer III, 122
08100 Mollet del Vallès



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada