Cercar en aquest blog

dijous, 18 de maig del 2017

Nou Dia Internacional dels Museus

dibuixos claudi


Bon Dia Internacional dels Museus...avui, dijous 18 de maig de 2017!El Dia Internacional dels museus es celebra cada any el 18 de maig.


Enguany, per a la 39a. edició el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema " Museus i històries punyents. Dir allò que no es pot explicar als museus".


La història és un instrument esencial en la definició de la identitat d'un poble. Cada poble es defineix a través de grans fets històrics i fundadors.


El tema d'aquest any, al posar de relleu el paper dels museus com a centres pacificadors de les relacions entre els pobles, vol destacar com acceptar un passat punyent suposa un primer pas per contemplar un porvenir comú sota el signe de la reconciliació.


Un any més el museus adherits a la Xarxa de Museus Locals (67 museus i equipaments culturals de 52 municipis de la província de Barcelona) volen afegir-se a aquesta commemoració obrint molts d'ells les seves portes i programant activitats relacionades,  consultables al nostre web, amb aquesta data singular.


https://www.diba.cat/es/web/opc/18_maig 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada