Cercar en aquest blog

dimecres, 20 de setembre del 2017

Poesia Brossa


dibuixos claudi

El MACBA inaugura avui l'exposició Poesia Brossa:


 
Una revisió de l’obra completa de Joan Brossa, a partir de l’oralitat, el caràcter performatiu i l’antipoesia, que aplega 800 obres i abundant documentació, des dels seus primers llibres fins a les últimes indagacions plàstiques, passant pel teatre, el cinema i les arts d’acció.




El recorregut de la mostra inclou casos d’estudi, una recapitulació visual de les seves exposicions dels anys vuitanta, i situa la producció brossiana en diàleg amb l’obra de Marcel Mariën, Ian Hamilton Finlay i Nicanor Parra. A més, inclou les seves col·laboracions amb Miró, Tàpies, Portabella, Mestres Quadreny o Carles Santos.



La poesia de Joan Brossa suma accions, imatges i objectes, de manera que un dels reptes d’aquesta exposició és vincular l’oralitat i el caràcter performatiu a les convencions museístiques. Per aquest motiu, un grup de performers desenvoluparà l’obra de Brossa a les sales durant l’exposició.




L’exposició, comissariada per Teresa Grandas i Pedro G. Romero, ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, gràcies a la qual s’hi ha pogut incloure una vasta selecció de documentació, i amb el suport de l’ACE Acción Cultura Española i l’IRL Institut Ramon Llull.


Títol: Poesia Brossa Inauguració: dimecres 20 de setembre de 2017, a les 19.30 h Dates: del 21 de setembre de 2017 al 25 de febrer de 2018  Organització i producció: MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona Comissaris: Teresa Grandas i Pedro G. Romero

Aquesta exposició monogràfica de Joan Brossa (Barcelona, ​​1919-1998) aplega 800 obres i una abundant selecció de documentació procedent del Fons Joan Brossa, en un recorregut que mostra la consolidació del seu llenguatge artístic a través de les seves recerques plàstiques, la poesia, el teatre, el cinema i les arts d’acció.




PARLEM DE… BROSSA
Consulteu el programa específic a www.macba.cat


més informació a www.macba.cat i @MACBA_Barcelona
  #PoesiaBrossa
macba: Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona, www.macba.cat
horaris: dilluns, dimecres, dijous i divendres d’11 a 19.30 h (del 25 de juny al 24 de setembre, fins a les 20 h); dissabtes de 10 a 20 h; diumenges i festius de 10 a 15 h; dimarts no festius, tancat.
Premsa MACBA 934 813 356 / 934 813 354 press@macba.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada