Cercar en aquest blog

dissabte, 2 de setembre del 2017

Wa Habibi. Síria 2012-2015

dibuixos claudi








L’IEMed i Casa Árabe presenten novetat expositiva:




Exposició “Wa Habibi. Síria 2012-2015”

  El proper 7 de setembre, l’IEMed i Casa Árabe obren a Barcelona l’exposició de la fotògrafa siriana Carole Alfarah sobre la petjada de la guerra al seu país 

 
Carole Alfarah (Damasc, 1981) acosta a Barcelona, la seva ciutat d’acollida des del 2012, el seu testimoni visual de la petjada de la guerra a Síria. Ara bé, les fotografies que ha pres al seu país entre 2012 i 2015 no són imatges típiques sobre els principals actors, militars i polítics, del conflicte i les seves batalles. Les 35 instantànies de l’exposició “Wa Habibi” (Oh, amor meu), mostren “la vida durant la guerra, les empremtes que deixen els combats, els supervivents muts, la mort silenciosa, els llocs: les nostres llars, carrers, ciutats...”, segons explica l’autora. 




Per a María Santoyo, comissària de la mostra, “Carole Alfarah aparta la mirada de la guerra i la dirigeix exclusivament a una condició humana alterada en temps de conflicte, silenciosa i tenaç. Les seves fotografies ens parlen de la subsistència quotidiana en un paisatge urbà atrofiat, de la preservació de la intimitat i dignitat en llars que han perdut els seus murs. També contenen l'esperança i la possibilitat de la bellesa, com quan la naturalesa s'obre camí en paratges aparentment arrasats”. 


 


La mostra, organitzada per l’IEMed i Casa Árabe, s’inaugura a Barcelona el proper dijous 7 de setembre, a les 19 h. a La Casa Elizalde. Es podrà veure fins al dimecres 11 d’octubre.

En el marc de la mostra, l’IEMed organitza un concert del llaütista Gani Mirzo i la cantant algeriana Neila Benbey (dijous 28 de setembre, 20 h) i un diàleg sobre Síria entre Lurdes Vidal, directora de l’àrea Món Àrab i Mediterrani de l’IEMed, i la Dra. Nour Salameh, Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV (dijous 5 d’octubre, 19 h).


Exposició “Wa Habibi. Síria 2012-2015”
Inauguració: Dijous 7 de setembre, a les 19 h. Fins al dimecres 11 d’octubre de 2017
Exposició i actes, a La Casa Elizalde (València,302 · Barcelona)
Accés gratuït tant a la mostra com als actes complementaris
Web de l’exposició: www.iemed.org/wahabibi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada