Cercar en aquest blog

dilluns, 30 d’octubre del 2017

Miró en conferència

dibuixos claudi
Via Manel Bielsa, rebo informació sobre una conferència, que es fa demà, sobre Joan Miró, als Amics del Museu d'Art de Girona:


 
 
CONFERÈNCIA
"Miró i els poetes catalans"
A càrrec de Vicenç Altaió


Dimarts 31 d'octubre
A les 19h

Espai dels Amics del md'A
 
 

Joan Miró no feia cap distinció entre pintura i poesia, entre un poema plàstic i un poema literari. Al llarg del segle XX, va col·laborar amb nombrosos poetes amb els quals va arribar a fer més d'un centenar de llibres. Més que il·lustrar, l'artista capta l'esperit dels mots i els projecta en poemes plàstics. Vicenç Altaió explicarà la relació de Miró amb els poetes catalans J.V. Foix, Salvat-Papasseit, Carner... i llegirà un recull dels poemes que li van dedicar.
 
 

Acompanyarà a la conferència l'exposició dels dos volums del llibre Miró i els poetes catalans, editat per Enciclopèdia Catalana.
El primer, de gran format, recull les imatges dels llibres que Miró va fer amb els poetes catalans. I en el llibre d'estudi s'hi narren les biografies dels poetes: J.V. Foix, Joan Salvat-Papaseit, Josep Carner, Joan Brossa...
 
 

Una conferència sobre  una part de la nostra història poc estudiada. Una meravella que lliga molt amb dues exposicions extraordinàries que podeu veure a Barcelona: 
MACBA: Brossa, retrospectiva
GALERIA MAYORAL.exposició titulada: Espai de somnis: Brossa, Chagall, Dalí, Duchamp, Hamilton, Magritte, Miró, Picaso, Planells, Ponç i Tàpies. Cada peça és una petita joia de la història de l'Art dels anys 50-70
 
 

cordialment,
Maguí Noguer
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada