Cercar en aquest blog

divendres, 27 d’octubre del 2017

The Maids

dibuixos claudi
El MACBA presenta exposició:




 
Titol: The Maids Inauguració: divendres 27 d’octubre de 2017, a les 18 h Dates: del 28 d’octubre de 2017 al 7 de gener de 2018 Organització i producció: Han Nefkens Foundation i MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona Comissària: Anna Cerdà




El col·lectiu iranià format per Ramin Haerizadeh (Teheran, 1975), Rokni Haerizadeh (Teheran, 1978) i Hesam Rahmanian (Knoxville, 1980), artistes establerts a Dubai  que col·laboren des del 2009, ha obtingut el II Premi Fundació Han Nefkens – MACBA d’Art Contemporani. El MACBA en presenta ara The Maids, una exposició participativa creada com a resposta a la ciutat de Barcelona i que és el resultat d’un procés de dos anys que els mateixos artistes defineixen com «l’encaix d’un cos col·lectiu». La col·laboració constitueix un aspecte central en la seva pràctica. El seu objectiu és generar formes més equitatives d’intercanvi artístic convidant creadors diversos a contribuir, amb llibertat i independència, a les seves obres en curs. 


 


Per al projecte del MACBA, els artistes van contactar amb Joan Baixas, el conegut titellaire i director escènic català l’obra del qual admiraven. També van convidar l’artista Niyaz Azadikhah, que ha dirigit tallers de costura comunitaris per a dones a Teheran; John Cole, enginyer robòtic especialitzat en sensors; i un grup internacional d’escriptors entre els quals hi ha Mandana Mohit i Sohrab Mahdavi.


The Maids mostra el resultat d’aquests intercanvis, com el titella robotitzat (dissenyat per Baixas i Cole) que, responent a la conducta dels visitants, s’obre i deixa veure uns brodats en patchwork fets per dones de Teheran i refugiades afganeses sobre el tema de les pors quotidianes. El titella està situat davant d’un mural on es combina poesia, pintura i dibuix i que inclou Unfaithful Poems, una sèrie de reescriptures subjectives de poesia contemporània fruit de la col·laboració entre escriptors i traductors.  


 
L’exposició també presenta tres peces videogràfiques: To the Left to the Right and Around (2016), From Sea to Dawn (2016-2017), un vídeo animat i «pintura en moviment» sobre el fenomen de les migracions; i el vídeo The Maids (2012-2015), realitzat sobre un treball de performance i que, com la mateixa exposició, manlleva el títol de l’obra de Jean Genet de 1947.




més informació www.macba.cat and @MACBA_Barcelona   
macba: Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona, www.macba.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada