Cercar en aquest blog

dissabte, 11 de novembre del 2017

Kalidoscopi 2017

dibuixos claudi
Eart informa de la próxima celebració de la novena edició del Kalidoscopi:




KALIDOSCOPI 2017
9a edició
L'educació en museus i institucions culturals:
possibilitats d'agència per a una transformació estructural

kalidoskopi

Imatge: Mariona Moncunill, El menjador en el menjador,
del projecte Set Menjadors, 2012.



Dijous 30 de novembre de 2017
De 18:00 a 20:45h
Biblioteca Jaume Fuster, Plaça Lesseps 20- 22 (com arribar-hi)

Entrada lliure.Capacitat limitada.
Cal inscriure's aquí

El Kalidoscopi convida a persones, col·lectius i institucions a compartir experiències des de les quals ressituar i debatre entorn a certes situacions i problemàtiques que ens ajudin a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants i alhora projectar propostes en clau de futur que ens permetin definir plegats nous horitzons.
La moderació del debat s'encarrega de redactar un text amb les conclusions, les reflexions i les preguntes dels convidats i els assistentes. Aquest text es podrà descarregar al web d'EART a l'apartat de Publicacions i altres narratives per generar un espai expandit de debat i pensament.





Amb la participació de: 

Javier Rodrigo/ Interfícies: Co-coordinador de Transductores, educador i investigador en art. Ha treballat en projectes de pedagogies col·lectives, proximitat i territori en diferents centres d'art. Actualment coordina el programa Interfícies conjuntament a Sinapsis i Laia Ramos per l'Arts Santa Mónica, programa  transversal de ciutadania, educació i cultura actiu des del 2016 i amb un enfocament especial en processos de territori, investigacions i pràctiques de mediació critica. www.interficies.net

Pablo Martínez: Cap de programes del MACBA des de setembre 2016. Anteriorment ha sigut responsable d'Educació i Activitats Públiques en a CA2M Centro de Arte Dos de Mayo de la Comunidad de Madrid (2009-2016), professor associat d'Art Contemporani a la Universitat Complutense de Madrid (2011-2015) i coordinador d'activitats al departament Departament d'educació del Museo Museu Reina Sofía (2004-2009).

Ricard Huerta/ Associació Avalem: Associació valenciana d'educadors de museus i patrimoni nascuda en Valencia en juny 2012, amb el propòsit d'agrupar a professionals de diferents especialitats al voltant de la necessitat i importància de l'educació en les arts i el patrimoni, a traves de museus, ensenyança reglada, associacions i organitzacions privades. Té com a objectiu fomentar i recolzar la figura del educador de museu i impulsar la formació teòrica i practica dels professionals d'aquest camp.

Margarida Loran Gili: MA (with distinction) in Heritage Management per la University of Greenwich Business School (2002), al Regne Unit; Certificate in Museum Studies (CMS) per la Division of Continuing Education de Harvard University (1999), als EUA; i llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona (1989). Consultora independent per a museus i organitzacions culturals des de l'any 2004. Centra la seva activitat en la planificació estratègica, l'avaluació, els públics i l'educació. El seu plantejament de treball està orientat al procés i al desenvolupament organitzatiu, sempre amb una bona base d'anàlisi i de recerca. En l'àmbit educatiu ha realitzat un estudi qualitatiu que explora les percepcions, el procés de decisió i les preferències de les escoles en relació a les visites als museus (2014) i ha ajudat a definir i a impulsar les Jornades i la Comunitat de Pràctica Patrimoni i Escola que organitza l'ACdPC (2015 i 2016). Altres projectes destacables són la col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona acompanyant un procés llarg de canvi institucional (entre 2006 i 2011) i la participació en el Pla de Museus de Catalunya (2017).

Oriol Picas Riera:Llicenciat en Història de l'Art i Postgraduat en Polítiques i Gestió Cultural. Ha tingut diferents responsabilitats a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya, especialment en els àmbits de l'ordenació de serveis i equipaments culturals públics i en la promoció de xarxes de cooperació entre equipaments. Els projectes més recents en què ha participat són el Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (2009), la Xarxa de Centres i Espais d'Arts Visuals de Catalunya (2010), el Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya (PECCat. 2010), les Xarxes Territorials de Museus de Catalunya (2013) i el Pla de Museus de Catalunya (2017).


Podeu descarregar els texts dels Kalidoscopis anterios a:
http://www.experimentem.org/12publicacionsialtresNarratives/textos.html




 

Experimentem amb l'ART
+20 anys
en art i educació
(des de 1993)
Torrijos, 68
08012 Barcelona
932 171 877
www.experimentem.org
www.activitatsdart.org

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada