Cercar en aquest blog

diumenge, 12 de novembre del 2017

Recorda qui ets

dibuixos claudi

Aquesta vegada m'he despertat tard i m'he perdut l'exposició que en Jordi Isern estava fent al Refugi antiaeri de Girona...Llàstima!....et deixo, però, el seu rastre en aquest nou post del meu blog:

 
obra Isern




ORIGEN   Part II. Recorda qui ets
Exposició al Refugi antiaeri de Girona. Del 20 d’octubre al 5 de novembre de 2017




La nostra raó sembla boira i l’oportunitat d'intervenció en el món una guspira. Els sabers ens precedeixen i ens sobreviuen, i els homes només podem redescobrir-los i compartir-los davant la fugacitat i l’oblit de l’ésser.

La perplexitat i l’estranyesa de l'art ens revelen els nostres fragments dispersos, els vincles amb el passat i amb la resta d'humanitat. Un llegat que es desentenebra en silenci, a través d’inevitables cercles, i que succeeix com a rencontre, i reconeixement.

L’art ens reconstrueix, ens restitueix, ens relliga. Com si la humanitat només pogués ser, per inèrcia, el seu gest, la seva idea.

L’home acumula rastres i pensaments solitaris que es perden en la immensitat i que caminen cap a una inevitable dissolució. “Nosaltres i les nostres coses ens devem a la mort” deia Horaci. L’existència humana és d’una inutilitat desoladora, tot esforç ociós... Però l’art permet una manera de que les coses parlin per sí mateixes, de penetrar el seu misteri sense necessitat d’interpretar res. El rapte estètic, el trasbals que implica un contacte íntim amb allò inefable, acaba sent suficient. S’esvaeixen els interrogants de sempre. Només queda la compenetració, el silenci que contempla la vida, el sorprendre’s davant dels seus prodigiosos fenòmens.  

Jordi Isern, octubre 2017, Sant Iscle d’Empordà 



VACÍO, el universo
No hay soles, ni planetas,
ni arroyos, ni montañas.
No estás tú, no, ni nadie.
Sólo una luz perdida
que va hiriendo la noche.
Un pensamiento solo
que corre hacia la muerte.

José Corredor-Matheos

 http://www.jordiisern.net/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada