Cercar en aquest blog

dissabte, 23 de desembre del 2017

El gran mural pintat per Boa Mistura ja és una realitat


dibuixos claudi
El Museu Nacional d'Art de Catalunya em recorda que aquell mural que havia de pintar Boa Mistura a l'entrada del Maternoinfantil Vall d'Hebron ja és una realitat!

 Un gran mural pintat per Boa Mistura i els nens ingressats a l’hospital renova l’entrada del Maternoinfantil Vall d’Hebron

   Amb aquest projecte el Museu Nacional i DKV apropen l’art a l’hospital

/Volumes/Clients/DKV/PR 2017/MAT/Fresh Art Kids /Images/Mural/IMG_1921.jpg


Vall d'Hebron, el Museu Nacional i DKV Seguros s'han aliat en aquest projecte per apropar l'art a l'hospital. Les tres organitzacions convergeixen en la seva vocació per dur a terme projectes que desenvolupin el benestar de la societat.


El col·lectiu artístic Boa Mistura ha treballat al mur de l'entrada de l’Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron, amb la participació dels nens hospitalitzats, així com dels guanyadors del concurs DKV Fresh Art.

El mural, de 19 metres de llarg per 4,5 d'ample, està inspirat en l'obra Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem de Ramon Casas, que pertany a la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya, del qual emergeix la paraula "Superació".

L'entrada de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron s'ha vist renovada amb un enorme mural de 19 metres de llarg per 4, 5 d'ample pintat pel col·lectiu artístic Boa Mistura, una obra permanent que decora a partir d'ara el mur de l'entrada del centre sanitari. Aquesta iniciativa ha posat el punt final a la segona edició del concurs Fresh Art Kids de DKV, que en aquesta ocasió compta amb la col·laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i Vall d'Hebron. Aquest mural únic està inspirat en l'obra Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem, de Ramon Casas, que pertany a la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya, que ha posat a disposició dels artistes tots els recursos i obres per tal d’elaborar-lo.

A més, en aquesta ocasió els Boa Mistura no han treballat sols, ja que el mural és una obra col·laborativa que han dissenyat i realitzat juntament amb els nens hospitalitzats a Vall d'Hebron, el personal de l'hospital, de DKV i del Museu Nacional, així com amb els dos guanyadors de l'edició 2017 del concurs DKV Fresh Art en la categoria de grafit. En total hi han participat més de 100 persones. Anteriorment a l’ elaboració, els Boa Mistura i el Museu Nacional van realitzar un taller amb els nens per estudiar la pintura de Ramon Casas i definir el missatge que es plasmarà en la creació definitiva, que quedarà de forma permanent com un element més de l'hospital. Es va escollir la paraula "superació" que emergeix del mural i rebrà els visitants del centre a partir d'ara.

Per al col·lectiu Boa Mistura aquesta iniciativa és la segona vegada que participen en el projecte. Aquest equip d'artistes multidisciplinari amb arrels en el grafit, nascut a finals de 2001, ja va participar l'any passat en l'anterior edició del programa. Els seus treballs, desenvolupats principalment en l'espai públic amb l'objectiu de transformar el carrer i crear vincles entre les persones, són presents a mig món.

Concretament, aquesta s’enmcarca dins el programa Arteria de DKV, que engloba diversos projectes que utilitzen l'art com a eina de comunicació amb l'objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones. Des d’Artèria es treballa, a més, en la humanització dels espais hospitalaris, per tal de millorar l'experiència dels pacients i acompanyants. La primera edició de Fresh Art Kids, celebrada l'any passat, també va ser un gran èxit, i va culminar amb el gran mural que decora l'hospital Gregorio Marañón de Madrid. Aquest certamen neix amb la intenció d'impulsar la creativitat i innovació dels nens i adolescents a través de l'art.

Per al Museu Nacional, l'accessibilitat universal és un repte. Amb aquest projecte el museu busca facilitar la inclusió i la participació de tota la ciutadania; tant dins del museu com fora. Per aconseguir aquesta accessibilitat universal, el Museu Nacional no pot treballar sol i per això estableix aliances amb altres organitzacions. La realització de la pintura mural a l'Hospital Vall d'Hebron amb la col·laboració de DKV exemplifica un nou model de partenariat amb les empreses que va més enllà del simple patrocini i busca identificar interessos comuns per desenvolupar projectes conjunts.

El museu ha comptat també amb la col·laboració de l’empresa HP que, gràcies a la seva tecnología d’impressió HP Latex, ha facilitat la reproducció a mida real d’una imatge de l’obra original que es va exposar a Vall d’Hebron durant la realització del projecte.
Vall d'Hebron situa el pacient al centre de la seva activitat, en la cura de la seva salut i també en el tracte durant l’ estada a l'hospital. Gràcies a la tasca dels professionals i a la col·laboració amb organitzacions com DKV i Museu Nacional, fem possible que la relació amb el pacient sigui més humana, propera i agradable. Aquest projecte va en la línia de la humanització de Vall d'Hebron i de la responsabilitat social de l'hospital. És una aposta per la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars.

Museu Nacional d'Art de CatalunyaParc de Montjuïc. 08038 Barcelona
T. +34 93 622 03 60
premsa@museunacional.cat
www.museunacional.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada