Cercar en aquest blog

divendres, 19 de gener del 2018

José Benitez exposa a la Juan Risso de Madrid

dibuixos claudi
La Galeria Juan Risso de Madrid ens convida a la inauguració de l'exposició "Éxodos III", del malagueny José Benitez:

obres Benitez

Queridos amigos,
Los invito a la inauguración de la exposición "Exodos III" del artista Malagueño José Benítez, este próximo sábado 20, a partir de las 12 hs en nuestra Galería de Madrid, Doctor Fourquet 9.

La muestra, que podrá verse hasta el día 5 de marzo, comprende una selección de  trabajos tanto sobre tela como en papel de mediano y pequeño formato.

Espero contar con su presencia.
Un saludo.


José Benítez
Antequera, Malaga, en 1963.




La Galeria Juan Risso, Doctor Fourquet de Madrid, presenta l’exposició “Èxodes III” de l’artista Malagueny José Benítez del 20 de gener al 5 de març. La mostra comprèn una selecció de treballs tant sobre tela com en paper de mitjà i petit format.


Plenes de suggeriments, les obres de José Benítez conviden el públic a recórrer els laberints de la memòria pictòrica de l’autor i a participar del seu món utòpic, ple de paisatges sublims, de monstres, ruïnes i aquelarres. Fora del temps i de l’espai, la seva plàstica no deixa ningú indiferent, ens atrapa i s’apodera de la nostra mirada d’una manera gairebé hipnòtica perquè la projectem cap al nostre interior i poder participar activament de la seva pintura, deixant de ser, simples espectadors passius .
Al llarg dels anys els treballs de Benítez s’han situat a la frontera, caminant entre la realitat i la dissolució de les formes.


La seva és una pintura científica i orgànica, treballa les formes amb la minuciositat de la pintura flamenca, els seus objectes són organismes complexos en contínua metamorfosi que evoquen una estructuralitat primigènia. Objectes construïts formalment amb una precisió tècnica deutora del “collage”, la seva paleta està conscientment reduïda a la mínima expressió, per centrar l’atenció en la irreal definició de les formes i evitar qualsevol distracció cromàtica. Un especial cura en el dibuix mes el domini de la llum i de les ombres accentuat per la utilització dels grisos i sèpies, s’acosten a Benítez a la pintura barroca i més en concret sèrie negra de Goya.


És però, el contrast tan propi del barroc el que es manifesta de manera clara en les últimes creacions pictòriques de Benítez. El pintor situa a la part terrenal del plànol, les seves contundents i oníriques creacions en clara oposició a la línia de l’horitzó, plena de cels boirosos que evoquen els paisatges romàntics i sublims de Friedrich o Turner.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada