Cercar en aquest blog

dimecres, 28 de febrer del 2018

Empordoneses 2018

dibuixos claudi

Recullo, i publico, informació sobre el nou cicle expositiu Empordoneses 2018:

 

 100 artistes i científics
contra el
Canvi Climàtic 
a Empordoneses 2018

 

  L’exposició principal s’inaugurarà el dissabte 10 de març a les 13h

a la Casa Empordà de Figueres

 

 

Ahir es va presentar en roda de premsa, a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres,  la cartellera de la novena edició del cicle expositiu Empordoneses el qual durà a terme un seguit d’exposicions i activitats a les ciutats de Figueres i de Roses durant el mes de març.


Tal com s’ha explicat, enguany prendran part un centenar d’artistes de diferents disciplines (pintura, escultura, instal·lació) així com científics mediambientalistes i estudiants, i totes les obres seguiran un mateix fil conductor que és la lluita contra el Canvi Climàtic. La intenció és sacsejar les consciències sobre un fet de candent de l’actualitat com la degradació ambiental del nostre planeta.  L’exposició principal s’inaugurarà el dissabte 10 de març a les 13h a la Casa Empordà de Figueres, i durant els següents tres caps de setmana es succeiran diverses activitats en diferents espais de la ciutat com exposicions, xerrades i tallers familiars, tots vinculats amb la lluita contra el Canvi Climàtic.

 

 
A la roda de premsa, Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses va voler destacar “la gran implicació del centenar d’artistes participants que enguany es veuran recolzats pels escrits de reconeguts científics mediambientalistes creant així un díptic entre el pragmatisme de la ciència i la interpretació de l’art”; Sònia Martínez, Consellera de Cultura Comarcal va fer incís en “la participació dels alumnes dels instituts de Figueres i Roses en un projecte que els obliga a implicar-se no només en l’art sinó que en la actualitat”; i Marta Felip, alcaldessa de Figueres, va “remarcar l'encert d'Empordoneses en la tria d'aquests temes, que posen a debat, una problemàtica de la qual tots som responsables. La inquietud que mou Empordoneses també la fem nostra i compartim el seu compromís, un compromís que ens entusiasma”.

 

 

Ahir també es va inaugurat a la façana de la Biblioteca Fages de Climent la instal·lació Kit de supervivència al Canvi Climàtic, obra de l’escriptora Mercè Cuartiella i l’il·lustrador Abdon Jordà, la qual és, de facto, la  primera exposició del cicle.

 

 

 https://gallery.mailchimp.com/200ea56759de634a5e4af53a4/files/c46bcfa8-fd10-4ffc-be1b-d13c154534af/NdP._100_Artistes_i_cient%C3%ADfics_contra_el_Canvi_Clim%C3%A0tic._Presentaci%C3%B3_cartellera_Empordoneses_2018._.pdf 

 

Per a més informació:

Pilar Farrés (coordinadora)  //  Tel. 689 51 74 10 //  mpilarfarres@gmail.com 
Josep Pérez (comunicació)  //  Tel. 630 525 018  //  empordoneses@gmail.com

#empordoneses2018

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada