Cercar en aquest blog

diumenge, 15 d’abril del 2018

Crònica d'una inauguració

dibuixos claudi

Recullo el contingut de la crònica, que acabo de rebre, de la inauguració de l'exposició de Javier Garcés, que es va fer ahir al Terracotta Museu de La Bisbal d'Empordà.


 
La inauguració de l'exposició de Javier Garcés ha tingut una gran acollida per part dels usuaris del Terracotta Museu.

 

Al voltant de 120 persones van assistit ahir a la tarda, 14 d'abril, a la inauguració de la nova exposició del Terracotta Museu, dedicada a Javier Garcés. Seguidament, la mateixa sala d'exposicions va ser l'escenari del concert d'un dels joves cantants revelació de la població, Pau Blanc.

Xavier Rocas, conservador del museu, va donar la benvinguda als assistents. La presentació va ser a càrrec del reconegut ceramista Joan Raventós, amic i gran coneixedor de l'obra de Javier Garcés. Ha parlat dels referents artístics de Garcés, que va definir como una persona amb una gran disciplina artística i un gran amic de l'observació i el detallisme.

Javier Garcés, persona de poques paraules, va fer una breu intervenció d'agraïment. Van tancar l'acte oficial els dos regidors del museu, Carles Puig i Enric Marquès, que van excusar la presència de l'alcalde per motius de salut.

 


 








Javier Garcés. Escultures ceràmiques.
Es tracta d'una mostra de caràcter antològic dedicada a l'’obra escultòrica en ceràmica d'aquest artista resident i fill adoptiu de l'Empordà. Javier Garcés (Saragossa, 1959) és un dels autors més influents i reconeguts en aquesta disciplina.
 
 
La sala d'exposicions temporals mostrarà un recorregut per la seva producció escultòrica realitzada en ceràmica a través d'una acurada selecció de peces que volen reflectir tota una trajectòria de treball intens. Aquestes peces es veuran acompanyades amb dibuixos d'un gran detallisme que reforcen el discurs i donen una nova mirada a les peces ceràmiques. Obres d'un realisme colpidor i molt personal que permetran copsar el seu gran domini de la tècnica i que no deixen de ser un reflex del seu entorn humà més proper (familiars, amics...).
 
 
 

Terracotta Museu
Sis d'Octubre, 99
17100 La Bisbal d'Empordà
Telèfon 972 642 067
www.terracottamuseu.cat teracottamuseu@labisbal.cat

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada