Cercar en aquest blog

dilluns, 16 d’abril del 2018

Exposició "Miralls de pedra", d’Enrique Asensi.

dibuixos claudi
Òscar Bardají informa:




Bon dia,

Divendres, 20 d’abril, a les 12.30h, tindrà lloc a la Sala Daura del Museu de Montserrat (MDM) la inauguració de l’exposició Miralls de pedra, d’Enrique Asensi. Estarà formada per 25 obres, algunes d’elles inèdites, entre escultures de petit i gran format –amb una barreja de pedra i ferro- i pintures fetes a la cera. L’exposició, comissariada per Aina Mercader, pretén ser una aproximació a l’abstracció geomètrica d’aquest artista d’origen valencià, que l’any 1977 es va instal·lar a Alemanya i que actualment viu entre Colònia i Les Gunyoles (Avinyonet del Penedès).



Aquesta mostra, amb algunes peces inèdites, presentarà una tria de la seva producció portes endins, aixoplugada per les imponents bigues i jàsseres de Josep Puig i Cadafalch que sostenen el Museu de Montserrat. “És Asensi en estat pur”, assegura Aina Mercader. La seva proposta ultrapassa l’espai, el de la mateixa sala d’exposicions Pere Daura del MDM: “suggereix un estat emocional que transcendeix el present i es projecta, enigmàtica, cap al futur. I és que una part important de la seva escultura roman a l’atzar de les inclemències meteorològiques: s’oxida i s’erosiona, entregant-se completament a l’inexorable pas de les estacions. No en va, el creador, que farceix el seu vocabulari amb mots germànics, es refereix a la idea de zeitlos (‘sense temps’), per abraçar la intemporalitat”, afirma Mercader. 


 
A l’acte d’inauguració intervindran, a més de l’artista, la comissària, Aina Mercader; el P. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat; i el P. Abat Josep M. Soler.

Us hi esperem!

Cordialment,

Òscar Bardají
Director del Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat
Director de Montserrat Ràdio (www.montserratcomunicacio.cat)
93 877 77 75 / 606 942 948



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada