Cercar en aquest blog

divendres, 27 d’abril del 2018

Retrospectiva de Miguel Comas Benito al Mas Pi

dibuixos claudi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En Jordi Bofill, en la seva dimensió de comissari d'exposicions d'art, ens presenta la mostra retrospectiva del pintor Miguel Comas Benito, de próxima inauguració al Mas Pi de Verges:
 
 
 EXPOSICIÓ

RETROSPECTIVA PICTÒRICA

MIGUEL COMAS BENITO
(Barcelona 1919-2007)

Ens plau convidar-vos a l´inauguració,
dissabte 12 de maig, a les 20:00 h.
 
 
Imagen en el mensaje

DEL 1 DE MAIG AL 15 DE JUNY DE 2018

MAS PI
(Verges-Girona)

Més informació:

Comissari exposició: Jordi Bofill
 
obres Comas Benito
 

En Miquel neix a Logroño (España) l'any 1.919, es fill d'un català (Miquel) i d'una logronyesa (Felisa). Passa la seva primera infantessa, fins els 6 anys, a Aguilar del Rio Alama i es trasllada amb la seva família a la barriada de sants de Barcelona d'on provenia el seu pare. No obstant haver viscut solsament 6 anys fora de Catalunya tenia també una gran estima per la seva terra materna influint en la seva futura obra paisatgística.
 



Ja de petit, als 12 anys (1931) exposa per primera vegada els seus dibuixos a la Escola Hermanos Maristes de Sants, on rep el seu primer premi.
Entre els 15 i 17 anys (1.934 al 1.936)  es dicible del professor Victor Esteban Ripeaux, reben coneixements de dibuix i Historia de l'Art.
Dels 17 als 20 anys (1936 al 1939) assisteix a cursos de pintura a la reconeguda Escola Massana de Barcelona tenint com professors a Rafols,Soler,Turón i Vidal. Es seleccionat per el Estudi de Retaules.
Dels 20 als 26 anys (1939 al 1945) i durant la Guerra Civil es comissionat com a dibuixant col·laborant en diverses publicacions amb historietes i il·lustracions. També realitza cartells de propaganda política/militar tant per un bàndol com per l'altre. Efectua treballs de cartografia i delineació i composició de clitxes per propaganda cinematogràfica i treballs de disseny gràfic tèxtil.  



En Miquel es un pintor total, la seua vida està dedicada únicament a la pintura i no mostra cap interès per l'aspecte comercial de la seva obra. Gracies al suport i la ajuda fundamental de la seva esposa Angelina va tenir la llibertat necessària per poder realitzar el seu somni, PINTAR, PINTAR i PINTAR.

Va exposar a sales de reconegut prestigi com Galeria Augusta, G. Anglada i Roger, Grif i Escoda, Sala Mecenas, G. Monfalcon entre d'altres.
 
 
 
La seva obra es es divideix en dos grans grups que es desenvolupant paral·lelament.

Paisatgisme català (fins el 2000) desenvolupant tres grans temes:
·         Paisatgisme de temes rurals de Rupit i de la fagedes d'Olot.
·         Urbans dedicats a les rambles i racons de la ciutat de Barcelona.
·         Marines del Port de la Selva, Port de Barcelona i altres.



Informalisme (des de 1950 a2006)

·         A la seva obra informal es manifesta la seva introversió amb mostres de la seva gran tècnica pictòrica . La composició i els detalls reflexecteixen igual que en la seva fase paisatgística la seva detallada minuciositat i el seu caracter perfeccionista inclús religiosa.

 
 
c/ Baix Empordà nº20. 
CP: 17142. Verges (Girona)
Email: maspi@maspi.net .
Telf 972780612
Mas Pi — Restaurant i més a Verges


Mas Pi — Restaurant i més a Verges

 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada