Cercar en aquest blog

dissabte, 7 de setembre del 2019

Jessie Willcox Smith

dibuixos claudi
L'escriptor escocès R. L. Stevenson va publicar, l'any 1885, el meravellós llibre de poemes "Jardí de versos d'un nen", amb les, no menys meravelloses, il.lustracions de Jessie Willcox Smith, com he pogut saber, avui mateix, tot escoltant el programa "Jardines en el bolsillo", de Radio Nacional, i com et faig saber també a tu, per si no ho sabies, publicant aquest nou blog que vol retre homenatge a la bellesa que aquests dos personatges, cadascú en el seu àmbit de creaciñó particular, han aportat a les nostres vides. 



Jessie Willcox Smith (6 de septiembre de 1863 – 3 de mayo de 1935) fue una de las ilustradoras más prominentes en los Estados Unidos durante la época dorada de la ilustración. Ilustró historias y artículos para clientes como Century, Collier's, Leslie's Weekly, Harper's, McClure's, Scribners, y Ladies' Home Journal. Fue colaboradora de Good Housekeeping, incluyendo la serie Mother Goose y sus cubiertas entre 1915 a 1933. Entre los más de 60 libros que Smith ilustró se encuentran Mujercitas y Una Chica Anticuada de Louisa May Alcott, Évangéline de Henry Wadsworth Longfellow y A Child's Garden of Verses de Robert Louis Stevenson.


https://es.wikipedia.org/wiki/Jessie_Willcox_Smith


Algunos de los poemas de este libro figuran entre los más conocidos, recordados y memorizados por los lectores de habla inglesa. Publicado originalmente en 1896, ha sido reeditado en numerosas ocasiones. Esta primera edición española reproduce a plana y renglón la norteamericana de 1905, enriquecida con las ilustraciones en negro y color de Jessie Willcox Smith.


En aquests meravellosos poemes, R. L. Stevenson navega pels mars de la imaginació, invoca els fantasmes i les pors d’un nen i rememora la màgia de les lectures i els jocs infantil.



Robert Louis Balfour Stevenson (Edimburg, 13 de novembre de 1850 - Upolu, Samoa, 3 de desembre de 1894) fou un escriptor escocès.[1] És autor d'algunes de les històries fantàstiques i d'aventures més populars, com L'illa del tresor i L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde o El cas misteriós del Dr. Jekyll i Mr. Hyde, segons les traduccions. Va ser molt conegut en el seu temps i algunes de les seves obres han esdevingut clàssiques.
Va morir d'un atac cerebral. El seu cos va ser enterrat a la mateixa illa d'Upolu, al mont Vaea
Davant l'aparició de la novel·la naturalista o psicològica, Stevenson va reivindicar el relat clàssic d'aventures, en el qual el caràcter dels personatges es dibuixa en l'acció. El seu estil elegant i sobri i la naturalesa dels seus relats i les seves descripcions va influir en escriptors del segle XX com Jorge Luis Borges.
Va ser autor de nombrosos contes i alguns poemes, però ha esdevingut cèlebre per les seves novel·les:


https://ca.wikipedia.org/wiki/Robert_Louis_Stevenson




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada