Cercar en aquest blog

dijous, 1 de setembre del 2016

Argentona i el Congrés Internacional de la Ceràmica de Barcelona.

dibuixos claudi
ARGENTONA CLAUSURARÀ ELS ACTES DEL CONGRÉS INTERNACIONAL DE LA CERÀMICA DE BARCELONA EL DIVENDRES 16 DE SETEMBRE.Del 12 al 16 de setembre de 2016 se celebra el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica amb el tema central: “La Ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic”. La seu del congrés serà el Museu del Disseny de Barcelona però compta amb moltes extensions territorials com Argentona, que hi participarà activament durant l’última jornada.


Argentona serà un dels pocs municipis catalans visitat per la totalitat dels congressistes. El divendres 16 de setembre i com a acte de cloenda del congrés, se’ls hi oferirà visites al Museu del Càntir d’Argentona, als exteriors de la Casa Puig i Cadafalch i a dues de les exposicions de ceràmica contemporània que formen part de les mostres de ceràmica contemporània que hi haurà repartides, durant l’event, per diferents espais expositius, sobretot de Catalunya: “Protopeces. Al límit suceeixen les coses que m’interessen...” del ceramista Joan Serra i “Retrats” de la ceramista Mia Llauder, tots dos professors de l’Escola Taller de Ceràmica d’Argentona i membres de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica. Ambdues exposicions, inaugurades el juliol passat en el marc de la Fira Internacional de Ceràmica Argillà Argentona, es troben a la sala d’exposicions de la Casa Gòtica i al Museu del Càntir respectivament. La vetllada acabarà amb un sopar i ball a la Plaça de l’Església.


Més de 300 professionals de la ceràmica de tot el món es reuniran a Barcelona del 12 al 16 de setembre en el 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC), organitzat per l’AIC, l’Associació Ceramistes de Catalunya (ACC) i el Museu del Disseny de Barcelona. Amb motiu del Congrés, s’han programat unes 30 exposicions de ceràmica, 13 a la ciutat de Barcelona, organitzades per institucions com el Museu del Disseny de Barcelona, Fundació Joan Miró, MNAC, Museu Picasso i Escola Llotja. A més, s’han previst rutes per Barcelona amb visites a espais amb ceràmica aplicada a l’arquitectura tan emblemàtics com La Pedrera, Sant Pau Recinte Modernista i CaixaForum, entre d’altres.


Aquest Congrés és el principal esdeveniment internacional del sector i reunirà els principals experts, creadors, empreses i artistes del món de la ceràmica. El Congrés té com a tema central: “La ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic”, àmbit en el qual Barcelona i Catalunya són referents mundials. Així mateix, el Congrés compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la UNESCO i de l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC).


El Congrés també ha programat rutes professionals de visita a obra ceràmica d’interès per Andalusia, Aragó i València.


Oriol Calvo, coordinador i membre del Comitè Organitzador del Congrés, afirma que “el fet que l’Acadèmia Internacional ens hagi donat la responsabilitat de realitzar aquest important esdeveniment ressalta el destacat paper que tenen els creadors i la indústria ceràmica del nostre país al món”


http://www.ceramistescat.org/es/wp-content/uploads/2015/03/Fulleto-AIC-Barcelona2016-CAT.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada