Cercar en aquest blog

dissabte, 3 de setembre del 2016

Càlams i vinyetes. El còmic àrab en moviment

dibuixos claudi
L’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) informa:Càlams i vinyetes. El còmic àrab en moviment

L’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i Casa Árabe obren aquest dilluns a Barcelona una exposició sobre el nou còmic àrab   

còmic àrab

Un complet panorama del còmic i la novel·la gràfica actual del món àrab es podrà veure a partir de dilluns a Barcelona a l’exposició “Càlams i vinyetes. Còmic àrab en moviment”. Les obres traduïdes i comentades que es poden veure en aquesta exposició, realitzades entre 2007 i 2015, són un reflex dels canvis que ha viscut el món àrab els darrers anys.

c a

La inauguració té lloc el proper dilluns 5 de setembre (19.30h) al Centre Cívic Fort Pienc (Pl. Fort Pienc 4-5 08013 Barcelona) en un acte que comptarà amb Dolors López, comissionada d'immigració, interculturalitat i diversitat de l’Ajuntament de Barcelona, Pedro Villena, director general de Casa Árabe i Senén Florensa, president executiu de l'IEMed.

c aEls assistents tindran l'oportunitat de gaudir d'una visita guiada de la mà de l'arabista Pedro Rojo, qui ha comissariat l'exposició des de la Fundación Al Fanar que presideix.

c a

Després de visitar Ceuta, Sevilla, Segòvia, Madrid i Còrdova, la mostra es podrà veure a Barcelona fins el 6 d'octubre. Arriba a la capital catalana organitzada per l'IEMed i Casa Árabe, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

Frescura, imaginación, talento, innovación, atrevimiento... son algunos de los denominadores comunes de un mundo, el del cómic árabe, que no sólo sorprende en el exterior sino también en sus países. Un modo de expresión que con su desenvoltura ha conectado con un público creciente que sigue e interactúa con obras temáticas tan distintas como los superhéroes, los cuentos tradicionales, historias de carácter social o personal. El Líbano y Egipto han sido los principales focos de creación de los últimos años, pero la producción del cómic tanto en el Magreb como en el resto del mundo árabe crece al amparo de la creatividad de autores conectados sin complejos con la escena internacional del cómic, donde se les empieza a reconocer.  
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada