Cercar en aquest blog

divendres, 16 de febrer del 2018

10 anys del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA

dibuixos claudi
El MACBA es manifesta:

El Centre d’Estudis i Documentació del MACBA, compleix deu anys dedicat al patrimoni documental de les pràctiques artístiques contemporànies


► El 16 i 17 de febrer celebrarà el seminari internacional La condició de contorn. Sobre l’arxiu i els seus límits amb Marina Gržinić, Muntadas, Miguel Morey, Gelen Jeleton, Teal Triggs, Mela Dávila, Diana Franssen, Pablo León de la Barra i Henrique Faria, entre d’altres.

 
►L’exposició Arxiu Desencaixat, coordinada per Lucía Egaña, reunirà a partir del 15 de febrer materials que indaguen en pràctiques, discursos i sexualitats desencaixades, en algunes de les formes possibles de la dissidència sexual.

 
►La biblioteca ha obert al públic el Repositori Digital del MACBA, una eina que dona accés a milers de documents digitals, textuals, visuals i audiovisuals del Fons Històric MACBA i d’altres fons que el CED atresora com són els de Xavier Miserachs, Joan Brossa, Grup de Treball, Pere Sousa i Martí Gasull. 

 
►Deu anys després d’obrir les seves portes ha aconseguit reunir unes 9.600 publicacions d’artista de les quals hi destaquen les d’Edward Ruscha, Sol Lewitt, Dieter Roth, Hanne Darboven, stanley brouwn, Jenny Holzer, Christian Boltanski, Joan Brossa, Eugènia Balcells, Eulàlia Grau o Perejaume, entre d’altres.

 
El Centre d’Estudis i Documentació del MACBA (CED), inaugurat a finals del 2007, té com a missió ser un fòrum de trobada, d’interacció, debat i generació d’idees sobre la teoria, la producció, l’exposició i la conservació del patrimoni documental sobre les practiques artístiques contemporànies, des d’un apropament interdisciplinari des d’àmbits com la filosofia, la sociologia, l’antropologia i els estudis culturals, entre d’altres. El CED difon el seu patrimoni documental i bibliogràfic especialitzat a través de l’Arxiu i la Biblioteca.


Un dels principals objectius en aquest desè aniversari ha estat donar visibilitat als documents de l’Arxiu que, per raons de preservació, resten sovint amagats en caixes de conservació. Amb aquesta voluntat, s’ha recuperat la planta baixa del CED com a espai d’exposició de seleccions temàtiques de documents originals i publicacions d’artista de l’Arxiu, i un espai d’estudi amb publicacions de la biblioteca. 


 Centre d’Estudis i Documentació
Plaça dels Àngels, 8
08001 Barcelona
Tel: 93 481 33 66
Fax: 93 412 46 02
centredestudis@macba.cat
http://www.biblioteca.macba.cat/ 
http://www.macba.cat/ca/arxiu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada