Cercar en aquest blog

dissabte, 25 de novembre del 2017

De la dracma a l’euro

dibuixos claudi
El MNAC ens proposa el XXI Curs d’història monetària hispànica:

 


XXI Curs d’història monetària hispànica

29 i 30 de novembre de 2017. Activitat gratuïta

De la dracma a l’euro. Sistemes i unions monetàries a l’occident d’Europa

 

http://museunacional.cat/sites/default/files/euro.jpg


Se celebra la XXI edició del Curs d'història monetària hispànica que enguany, amb motiu del  quinzè aniversari de l'euro, estarà dedicat als diversos sistemes i unions monetàries que s'han succeït a l'Occident d'Europa i, particularment, a la península Ibèrica.


Els dies 29 i 30 de novembre es podrà assistir de manera gratuïta, prèvia inscripció, a les sessions que tindran lloc a l’Aula Europa, a la seu de les institucions europees a Barcelona. El curs està coordinat per Albert Estrada-Rius, conservador en cap del Gabinet Numismàtic de Catalunya del Museu Nacional d'Art de Catalunya i ha rebut el suport del Parlament Europeu i la Comissió Europea.

En aquestes jornades es farà un repàs des de la introducció de la moneda pels grecs, púnics i romans fins a les expectatives de futur de l'euro, amb anàlisis i reflexions. Per parlar de tots aquests temes s'ha convocat a especialistes en numismàtica i història procedents d'Espanya, França i Itàlia. 

El curs es divideix en tres blocs repartits en dos dies. El primer tracta la introducció de la moneda, el segon la seva difusió i en tercer lloc les unions monetàries.  

Per a més informació:


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada