Cercar en aquest blog

dilluns, 17 de març del 2014

Enric Milà Alemany

 















Nascut a Sant Pere de Riudebitlles (Barcelona) l'any 1927, i format a la ciutat comtal en disciplines diverses dels oficis i de les arts, Enric Milà Alemany, després d'un llarg camí d'activitat creativa lligada a la pintura, al mural, a la decoració, a la restauració i a la pedagogia, es va instal.lar, l'any 2007 a Ripoll, i ara, Artpirineus Taller d'Art organitza l'exposició antològica "La meva recerca plàstica", a l'entorn de la seva obra i de la seva personalitat, a la Sala Molí de Campdevànol.




L'exposició, que es va inaugurar el passat 15 de març, i que pots veure els caps de setmana que encara queden d'aquest mes, justifica plenament el seu títol de recerca plàstica, ja que el treball creatiu de l'Enric, ja des dels anys 50, ha estat marcat per aquesta necessitat d'experimentació constant a la recerca d'una realitat plàstica de lleis pròpies, on color, linies i formes essencials, troben, en la seva intel.ligent coincidència, l'espai natural per demostrar la força de l'emoció del seu autor,  i un plaer de viure que no necessita cap altra explicació més que la satisfacció visual de la mirada.





La sensibilitat creativa de l'Enric Milà Alemany emergeix, ara, en aquesta exposició, però també la trobaràs, habitualment, ben conservada en la comtal vila de Ripoll, des de l'any 2009, quan l'Enric hi va cedir el seu fons documental i artístic.


4 comentaris:

  1. Moltes gràcies Claudi per incloure l'obra de l'Enric Milá en el teu blog. Professor meu a la dècada dels 70, Ara, molta obra seva és a Ripoll, en el seu fons d'art.

    ResponElimina
  2. És maco que artistes que han dedicat la seva vida a la recerca plàstica puguin veure una mostra retrospectiva de la seva obra en una sola exposició com aquesta. Val la pena de veure.

    ResponElimina
  3. Em sento molt orgullós del tracta i em l'estima que parleu de L Enric. Però os faré una pregunta. La sala Enric Milà ubicada a la biblioteca de la juntament de Ripoll funciona? Albert Milà Alemany.







    ResponElimina