Cercar en aquest blog

dimecres, 5 de març del 2014

Viatge a Canet de Mar

El Museu Abelló de Mollet del Vallès et proposa una sortida de caràcter cultural, amb connexions molt directes amb el modernisme, el dissabte, 22 de març, cap a Canet de Mar.


Si et plau la proposta, has de saber que sortiràs, en autocar, des del mateix Museu, a les 10 del matí, per arribar a les 11 a Canet i començar, immediatament, la visita guiada al Castell de Santa Florentina, edifici construït sobre una antiga fortificació romana, ampliada i renovada per l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, per encàrrec de Ramon de Montaner i Vila (editorial Montaner i Simon, actual seu de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona) , tot donant-li nous perfils medievalistes amb la introducció de peces provinents del Santuari del Tallat, al límit de les comarques de l'Urgell i de la Conca de Barberà, i creant, també, la cripta on va ser enterrada Florentina Malató i Surinach, esposa de Ramon Montaner.




El Castell de Santa Florentina, que conté una interessant col.lecció d'obres d'artistes catalans de principis del XX, i dues notables antigues torres de defensa, va ser citat, el novembre de 1998, a la revista "Architectural Digest. Las casas más bellas del mundo".


Acabada aquesta visita, podràs dinar al Restaurant del Santuari, en contex també modernista, en jardí i parc dissenyats per Puig i Cadafalch.


Després del dinar, cap a les 5 de la tarda, començara la visita, també comentada, a la Casa-Museu Lluís Domènech i Montaner, formada per dues edificacions de gran valor patrimonial, la Masia Rocosa, del segle XVII, i la Casa Domènech, feta l'any 1919, amb perfils plenament modernistes, obvis, en aquest arquitecte, pare del modernisme català.


Està previst que s'arribi, de retorn a casa, al Museu Abelló, cap a les 19:45 h, en un viatge que, si ets Amic del Museu Abelló, et costarà (autocar i vistes guiades)  25'10 euros, i si no ho ets, 29'50, i, en qualsevol cas, si vols dinar al Restaurant del Santuari, hauràs d'afegir-hi 20 eurets més.


La data màxima d'inscripció és el dia 15 de març.

FUNDACIÓ MUNICIPAL JOAN ABELLÓ
C/ Berenguer III, 122
08100 Mollet del Vallès
tel. 93 544 50 99




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada