Cercar en aquest blog

dissabte, 11 d’abril del 2015

Els paisatges de vent, d'Inka Martí

dibuixos claudi
Paisatges de vent, la primera exposició individual d'Inka Martí, s'inaugura a ÀMBIT Galeria d’Art de Barcelona, el 16 d’abril a dos quarts de vuit del vespre, amb presenacio de l'historiador i crític d'art J. F. Yvars, i es podrà contemplar fins al 30 de maig d'aquest 2015.


Inka Martí Kiemann (Westfàlia, Alemanya, 1964). Estudia filologia hispànica a la Universitat Central de Barcelona, treballant més tard com a periodista televisiva en programes culturals i informatius, camp en el qual va desenvolupar una important tasca fins al final dels anys noranta.

L'any 2005 comença una nova etapa com a co-editora en Edicions Atalanta i en el 2011 inicia la seva trajectòria artística com a fotògrafa. La publicació del seu llibre Cuaderno de noche la va portar a descobrir la fotografia. Inka Martí desitjava materialitzar les imatges oníriques relatades en el seu llibre i poder captar la llum que hi ha en els somnis. Aquesta “petita obsessió” –com ella mateixa la qualifica– es concreta amb la publicació, en format digital, del seu primer llibre de fotografies, Espacios Oníricos, on narra a través de les imatges un univers subtil i invisible.

 
Com ella mateixa explica, Inka sent la necessitat de parlar sobre la bellesa en contraposició a la degradació que ens envolta. La sèrie de fotografies que presenta, per primera vegada a la galeria, forma una singular exposició acuradament escollida. En Paisatges de vent la bellesa pren forma en aquestes vint-i-tres fotografies en les quals l'artista prescindeix del color per oferir-nos la llum del blanc que veu en els seus somnis i que a través de la càmera cobren vida i se'ns mostren com a mirall del seu èsser intern.

Inka Martí ha presentat les seves fotografies en exposicions col·lectives a Madrid, Barcelona i París. 

Així mateix, aquesta mostra ha estat l'escollida per ÀMBIT Galeria d’Art per participar en la segona edició de “El Paper de l’Art”, una macro-exposició col·lectiva de vint galeries barcelonines centrada en obra sobre paper que tindrà lloc durant el mes de maig.


“Què sòlid sembla el nostre món, i no obstant això, cap cosa és més que grans de sorra”. Farid Ud-Din Attar, El llenguatge dels ocells.

http://es.wikipedia.org/wiki/Inka_Mart%C3%AD

www.ambitgaleriaart.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada