Cercar en aquest blog

diumenge, 5 de febrer de 2017

ESTARÉ FENT ART POLÍTIC DE DRETES?

dibuixos claudiLa Galeria Sicart presenta exposició: 


Levi Orta

ESTARÉ FENT ART POLÍTIC DE DRETES? Notes sobre la forma

Levi Orta (Havana, Cuba, 1984, resideix a Catalunya) investiga el component creatiu dins de la política, centrant-se en les imprecisions de la frontera entre l'art-política, imprecisions on la realitat es torna irracional i per conseqüència una obra d'art en potència. Levi està interessat a ressaltar el matís polític subversiu de les realitats político-artístiques reproduint els seus propis mecanismes i estratègies, sempre des d'una postura cínica i irònica que atempta solapadament contra allò hegemònic. Les seves peces es desenvolupen en el camp de la realitat on realitza accions conductuals que posteriorment són presentades com instal·lacions, vídeos, i / o fotografies.

NÚRIA GÜELL i LEVI ORTA. Ideologías oscilatorias. Acción-fotografía. 201

Estaré fent art polític de dretes? Notes sobre la forma és la seva primera exposició individual a Catalunya. Combinant 6 projectes que junts mostren una de les arestes de la seva investigació, Levi ens proposa repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l'art i els seus diferents actors. Existeix un art polític d'esquerres i un altre de dretes? L'art polític sempre ha de fer el correcte? ¿Es pot ser d'esquerres quan els teus referents són de dretes o a l’inrevés? Aquestes són algunes de les preguntes que Levi es planteja analitzar en l'exposició.

LEVI ORTA. Copia de una obra de Francisco Franco


Graduat del Instituto Superior de Arte de La Habana el 2010, de la Cátedra de Arte Conducta el 2009 i del HWP Askhal Alwan de Beirut el 2016. Ha participat a les biennals de La Habana, Pontevedra, Liverpool, del Merco Sur i de Las Fronteras. Durant els últims anys ha mostrat el seu treball a Alemanya, Àustria, EEUU, España, França, Israel, Brasil, Mèxic, Canadà, Croàcia, Regne Unit, Xina, Líban, Japó i Cuba. A España ha rebut reconeixements com el Premi Ciutat de Palma "Antoni Gelabert" d'Arts Visuals i la beca de Artes Plásticas de la Fundación Botín. 

Sala gran.
Inauguració, dissabte, 11 de febrer de 2017, a partir de les 12 del migdia.
11/02/17 – 31/03/17

Galeria Sicart

C/ de la Font, 44
Vilafranca del Penedès
08720 (Barcelona)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada